Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Vitlöksbröd med prosciutto och salvia

08 apr, 2018
AvRedaktionen
Vitlöksbröd med prosciutto och salvia.
Vitlöksbröd är en underbar klassiker, här uppdaterad med prosciutto och salvia. Snitta en baguette med sneda skåror och fyll dem med den goda fyllningen.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 personer

Du behöver:

1 baguette

50 g smör

½ msk olivolja

2 små vitlöksklyftor

flingsalt

nymald svartpeppar

ca 70 g prosciutto

1 kruka salvia

Gör så här:

Värm ugnen till 175°. Snitta baguetten med sneda skåror utan att skära helt igenom. Blanda smör med en skvätt olivolja. Pressa och rör ner vitlöken. Smaksätt med lite flingsalt och nymald svartpeppar.

Klicka ner lite röra i varje skåra. Tryck ner en halv eller en hel skiva prosciutto samt ett eller ett par salvia blad i varje skåra. Värm i ugnen i cirka 10 minuter, servera direkt.

Vitlöksbröd med prosciutto och salvia.
Vitlöksbröd med prosciutto och salvia.

Recept: Elsa Billgren
Foto: Lina Eidenberg Adamo

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons