Vitlöksbröd med prosciutto och salvia
08 apr, 2018
AvRedaktionen
Vitlöksbröd är en underbar klassiker, här uppdaterad med prosciutto och salvia. Snitta en baguette med sneda skåror och fyll dem med den goda fyllningen.
Annons
4 personer
Du behöver:
1 baguette
50 g smör
½ msk olivolja
2 små vitlöksklyftor
flingsalt
nymald svartpeppar
ca 70 g prosciutto
1 kruka salvia
Gör så här:
Värm ugnen till 175°. Snitta baguetten med sneda skåror utan att skära helt igenom. Blanda smör med en skvätt olivolja. Pressa och rör ner vitlöken. Smaksätt med lite flingsalt och nymald svartpeppar.
Klicka ner lite röra i varje skåra. Tryck ner en halv eller en hel skiva prosciutto samt ett eller ett par salvia blad i varje skåra. Värm i ugnen i cirka 10 minuter, servera direkt.
Recept: Elsa Billgren
Foto: Lina Eidenberg Adamo
Annons