Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Vitlöksfrästa vaxbönor med spenat och persiljepesto

11 jul, 2012
AvJenny Norberg
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Vitlöksfrästa vaxbönor med spenat och persiljepesto

1 panna

Tid: 20 minuter

 

Funkar bra som en mellanrätt eller som tillbehör till kött eller fisk!

 

1 liter vaxbönor (sköljda och

avtorkade)

2 vitlöksklyftor (halverade)

olivolja (att steka i)

300 g färsk spenat

2 nypor flingsalt

nymald svartpeppar

150 g parmesan (hyvlad)

 

persiljepesto:

150 g valnötter (torrostade i panna)

1 vitlöksklyfta (hackad)

ca 4 dl hackad bladpersilja

2 dl jungfruolja

2 nypor flingsalt, svartpeppar

1/2 citron (saften)

Börja med peston. Hacka de rostade valnötterna grovt. Kör alla ingredienser i matberedare eller med stavmixer, smaka av med salt, peppar och citronsaft. Ställ åt sidan. Värm olivoljan i en stor panna. Fräs bönorna och vitlöken tills det börjar lukta gott om vitlöken och bönorna börjar få lite färg. Stäng av värmen och vänd ner spenaten. Vänd runt så att spenaten blir varm och mjuknar något. Strö över några nypor flingsalt och svartpeppar. Servera gärna bönorna i pannan, med persiljepeston ovanpå och med en skål hyvlad parmesan bredvid.

Annons