Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Vitlöksräkor med persilja och citron

20 mar, 2019
AvRedaktionen
Vitlöksräkor med persilja och citron.
Vitlöksfrästa räkor med persilja och citron är en riktig klassiker. Servera med ett gott lantbröd och gärna ett glas vitt vin.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

6 personer (som tapas)

Tid: 15 minuter

Du behöver:

4 msk olivolja

3 vitlöksklyftor (hackade)

1 nypa chiliflagor

400 g råa skalade räkor (MSC-märkta)

saft från 1/2 citron

1 nypa flingsalt

1 näve slätbladig persilja (hackad)

Gör så här:

Värm olivolja i en stekpanna och stek vitlöksklyftor tillsammans med en nypa chiliflingor. Tillsätt räkorna och tillaga på hög värme i cirka 2–3 minuter, tills de blivit rosa. Pressa över saften från 1/2 citron och strö över persilja och flingsalt. Servera med ett gott lantbröd.

Vitlöksfrästa räkor med persilja och citron.
Vitlöksfrästa räkor med persilja och citron. Foto: Shutterstock

Recept: Jennifer Joyce

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons