Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Vitmögelost med plommonfyllning

13 feb, 2013
AvRedaktionen
Vitmögelost med plommonfyllning.
Neufchâtel är en klassisk fransk hjärtformad vitmögelost. Går att ersätta med andra vitmögelostar, som till exempel camembert eller brie. Sötman och vaniljtonerna i plommonen förhöjer den mjuka sältan i osten.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

6–8 personer

Tid: 10 minuter

Du behöver:

1 Neufchâtel-ost

250 g urkärnade och torkade plommon av hög kvalitet

2 msk prune eau de vie (calvados eller armagnac)

Till servering:

baguette eller rågrån

Gör så här:

Halvera osten och lägg ”locket” åt sidan. Täck bottendelen med ett lager torkade plommon och stänk över lite calvados eller annan alkohol. Lägg på toppen och servera i tårtbitar tillsammans med en krispig baguette eller rågrån.

Vitmögelost med plommonfyllning.
Vitmögelost med plommonfyllning.

Av: Luisa Ferdenzi
Foto: Laura Edwards

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons