Waldorfsallad med kyckling
07 okt, 2021
AvRedaktionen ELLE
En riktigt bra waldorfsallad innehåller krispiga äpplen, selleri, söta vindruvor och valnötter. Tillsammans med saftig kyckling har du riktig vardagslyx!
Annons
Waldorfsallad med kyckling
Den klassiska waldorfsalladen är en krispig och smakrik klassiker, värd att ha på menyn.
4 portioner
Du behöver:
4 kycklinglår
1 msk olivolja
Salt och peppar
Waldorfsallad:
4 bladselleri
2 äpplen
300 g kärnfria druvor
75 g valnötter
Dressing:
½ citron
1 dl grekisk yoghurt
1 dl vispgrädde
1 tsk honung
Salt och peppar
Till servering:
1 grovt bröd
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200°. Pensla kycklinglåren med olja och krydda med salt och peppar. Lägg låren i en ugnssäker form och stek dem i ugnen i 35–40 minuter tills köttet är genomstekt och köttsaften är klar och utan rosa inslag, samt att skinnet blivit krispigt.
- Ansa och skär selleri i tunna skivor. Skölj och tärna äpple. Skölj och halvera druvorna och blanda dem med bladselleri och äpplen i en skål. Rosta valnötskärnorna lätt i en torr panna och lägg åt sidan. Riv citronskalet fint och pressa citronsaften. Rör ihop citronskal och -saft tillsammans med övriga ingredienser och vänd ner dressingen till en waldorfsallad. Strö över rostade valnötter.
Recept: Emma Martiny Foto: Winnie Methmann
Annons