Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Waldorfsallad med kyckling

07 okt, 2021
AvRedaktionen ELLE
Recept på waldorfsallad med kyckling
En riktigt bra waldorfsallad innehåller krispiga äpplen, selleri, söta vindruvor och valnötter. Tillsammans med saftig kyckling har du riktig vardagslyx!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Vegetariska gröna pastarätter för alla tillfällenBrand logo
Vegetariska gröna pastarätter för alla tillfällen

Waldorfsallad med kyckling

Den klassiska waldorfsalladen är en krispig och smakrik klassiker, värd att ha på menyn.

Bjud på waldorfsallad med kyckling

4 portioner

Du behöver:

4 kycklinglår
1 msk olivolja
Salt och peppar

Waldorfsallad:

4 bladselleri
2 äpplen
300 g kärnfria druvor
75 g valnötter

Dressing:

½ citron
1 dl grekisk yoghurt
1 dl vispgrädde
1 tsk honung
Salt och peppar

Till servering:

1 grovt bröd

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°. Pensla kycklinglåren med olja och krydda med salt och peppar. Lägg låren i en ugnssäker form och stek dem i ugnen i 35–40 minuter tills köttet är genomstekt och köttsaften är klar och utan rosa inslag, samt att skinnet blivit krispigt.
  2. Ansa och skär selleri i tunna skivor. Skölj och tärna äpple. Skölj och halvera druvorna och blanda dem med bladselleri och äpplen i en skål. Rosta valnötskärnorna lätt i en torr panna och lägg åt sidan. Riv citronskalet fint och pressa citronsaften. Rör ihop citronskal och -saft tillsammans med övriga ingredienser och vänd ner dressingen till en waldorfsallad. Strö över rostade valnötter.

Recept: Emma Martiny Foto: Winnie Methmann

Annons