WEBB-TV: Picknickspecial
I veckans avsnitt av Fredagsmyspoddens tvodd laddar tjejerna upp för en picknick i det gröna! De packar picknickkorgen med matiga sallader, hemgjorda krutonger och bubbliga drinkar!
Kolla in veckans avsnitt här. Dubbelklicka för helskärm.
PRENUMERERA på Fredagsmyspodden sommartvodd på ELLE mat & vins nylanserade YouTube-kanal här!
Limesaltet som används i salladen kommer från Falksalt. Här tipsar de själva om en färgglad och fräsch sallad där saltet passar perfekt.
En färgglad och fräsch rätt att servera antingen som tillbehör, förrätt eller på buffébordet. Syran från citrus balanseras perfekt med salt ost och söta nötter. Som pricken över i, en stor nypa Falksalt flingsalt Lime.
(4 portioner)
3 blodapelsiner | 2 apelsiner | 1 liten rödlök | 150 g fetaost | ½ kruka mynta | 2 tsk Falksalt® flingsalt | Limesaft från en lime | 1 dl grovt hackade hasselnötter | 0,5 dl honung
Skär bort allt skal och vitt från apelsinerna. Klyfta apelsinerna fint och hacka myntan
Smula över fetaost, pressa över lite limesaft och krydda med Falksalt flingsalt Lime och mynta.
Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna. Häll över honungen när nötterna fått lite färg och låt karamelliseras tillsammans i några minuter. Ringla honungsnötterna över apelsinsalladen och servera.
Recept & Foto: receptskaparna.se