Wokad kyckling med rostade cashewnötter
4 personer
Du behöver:
600 g kycklinglårfilé
80 g rostade cashewnötter
Marinad:
1 röd chilifrukt
1 citrongrässtjälk
4 vitlöksklyftor (finhackade)
4 msk rapsolja
4 msk thailändsk fisksås
Sallad:
2 paprikor i olika färger
1 squash eller gurka
100 g babyspenat
Dressing:
2 msk rapsolja
1 msk pressad lime
örtsalt
Gör så här:
Dela chilin, skrapa ur fröna och strimla den fint. Banka lätt på den vita hårda delen av citrongrässtjälken och finhacka den. Skala och finhacka vitlöksklyftorna. Blanda marinaden.
Skär kycklingen i små strimlor och låt dem marinera i en halvtimme. Stek kycklingen i en wokpanna/stor stekpanna med marinaden tills den är genomstekt, det tar cirka 5 minuter. Blanda i nötterna.
Skär paprikor och squash i bitar och blanda ihop med spenaten. Rör ihop dressingen och häll över.
Ur kokboken ”LCHQ” (Fitnessförlaget) av Fredrik Paulún