Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Wontonknyten med krabba

03 jul, 2011
AvJenny Norberg
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

 

Wontonknyten med krabba

15 stycken

Tid: 25 minuter

 

Krispiga små knyten som passar utmärkt till fördrinken.

 

240 g krabbkött

100 g skalade räkor

1 chili

4 tsk hoisinsås

1 msk basilika

2 msk koriander

1 lime

fisksås

15 wontonpapper

 

Sätt ugnen på 200°. Lägg krabbköttet i en skål. Skär räkorna grovt och lägg ner. Hacka chilin fint och blanda i tillsammans med hoisinsås. Hacka basilika och koriander fint. Rör ner i krabbröran. Dela limen och pressa i saften. Smaka av med fisksås. Lägg ungefär 1 matsked fyllning mitt på ett wontonpapper. Dra ihop hörnorna så att det blir till en liten påse. Knyt samman med ett steksnöre. Ställ de små påsarna på en plåt med bakplåtspapper. Ställ in dem mitt i ugnen i cirka 10 minuter eller tills de blir gyllenbruna.

 

recept Fia Arosenius Ahlanzberg

foto Carin Pålsson

Annons