Wontonknyten med krabba
Wontonknyten med krabba
15 stycken
Tid: 25 minuter
Krispiga små knyten som passar utmärkt till fördrinken.
240 g krabbkött
100 g skalade räkor
1 chili
4 tsk hoisinsås
1 msk basilika
2 msk koriander
1 lime
fisksås
15 wontonpapper
Sätt ugnen på 200°. Lägg krabbköttet i en skål. Skär räkorna grovt och lägg ner. Hacka chilin fint och blanda i tillsammans med hoisinsås. Hacka basilika och koriander fint. Rör ner i krabbröran. Dela limen och pressa i saften. Smaka av med fisksås. Lägg ungefär 1 matsked fyllning mitt på ett wontonpapper. Dra ihop hörnorna så att det blir till en liten påse. Knyt samman med ett steksnöre. Ställ de små påsarna på en plåt med bakplåtspapper. Ställ in dem mitt i ugnen i cirka 10 minuter eller tills de blir gyllenbruna.
recept Fia Arosenius Ahlanzberg
foto Carin Pålsson