Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Wontonknyten med kryddig färs

03 jul, 2011
AvJenny Norberg
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Wontonknyten med kryddig färs

15 stycken

Tid: 20 minuter

Riktiga små läckerheter som är försvinnande goda!

 

200 g nötfärs

1 tsk sambal oelek

2 msk koriander

2 salladslökar

2 vitlöksklyftor

1/2 tsk fisksås

2 tsk honung

15 wontonpapper

1 ägg

olja

 

Lägg köttfärsen i en skål och lägg i sambal oelek. Hacka koriander och skär salladslöken i mindre bitar som du blandar med färsen. Riv i vitlök. Blanda i fisksås och honung. Lägg knappt 1 matsked med färs på ett wontonpapper. Pensla kanterna med uppvispat ägg. Vik in kanterna så att det blir små paket. Värm oljan i ett stekjärn. Stek knytena gyllen-bruna på båda sidor.

 

recept Fia Arosenius Ahlanzberg

foto Carin Pålsson

 

Annons