Wontonknyten med räkor och krabba
21 okt, 2013
AvJenny Norberg
Krispiga små knyten som passar utmärkt till fördrinken. Ställ in dem mitt i ugnen i cirka 10 minuter eller tills de blir gyllenbruna.
Annons
15 stycken
Tid: 25 minuter
Du behöver:
240 g krabbkött
100 g skalade räkor
1 chili
4 tsk hoisinsås
1 msk basilika
2 msk koriander
1 lime
fisksås
15 wontonpapper
Gör så här:
Sätt ugnen på 200°. Lägg krabbköttet i en skål. Skär räkorna grovt och lägg ner. Hacka chilin fint och blanda i tillsammans med hoisinsås. Hacka basilika och koriander fint. Rör ner i krabbröran. Dela limen och pressa i saften. Smaka av med fisksås. Lägg ungefär 1 matsked fyllning mitt på ett wontonpapper. Dra ihop hörnorna så att det blir till en liten påse. Knyt samman med ett steksnöre. Ställ de små påsarna på en plåt med bakplåtspapper. Ställ in dem mitt i ugnen i cirka 10 minuter eller tills de blir gyllenbruna.
Av: Fia Arosenius Ahlanzberg
Foto: Carin Pålsson
Annons