Wontonknyten med kryddig färs
21 okt, 2013
AvJenny Norberg
Riktiga små läckerheter som är försvinnande goda! Stek knytena gyllenbruna på båda sidor.
Annons
15 stycken
Tid: 20 minuter
Du behöver:
200 g nötfärs
1 tsk sambal oelek
2 msk koriander
2 salladslökar
2 vitlöksklyftor
1/2 tsk fisksås
2 tsk honung
15 wontonpapper
1 ägg
olja
Gör så här:
Lägg köttfärsen i en skål och lägg i sambal oelek. Hacka koriander och skär salladslöken i mindre bitar som du blandar med färsen. Riv i vitlök. Blanda i fisksås och honung. Lägg knappt 1 matsked med färs på ett wontonpapper. Pensla kanterna med uppvispat ägg. Vik in kanterna så att det blir små paket. Värm oljan i ett stekjärn. Stek knytena gyllenbruna på båda sidor.
Av: Fia Arosenius Ahlanzberg
Foto: Carin Pålsson
Annons