Wrap med rödbetshummus och ruccola
02 jul, 2016
AvThowe Wagner Larsson
Enkel och god wrap med rödbetshummus, färskost, snabbsyrad morot, ruccola och solrosfrön. Perfekt som picknickmat, eller när du behöver äta din frukost eller lunch på språng!
Annons
Den här tunnbrödwrapen signerad Siri Barje och Nespresso är en riktig smakrik kombination. Dela wrapen i två delar och linda in den i bakplåtspapper – och ät på vägen!
För en person behöver du:
1 tunnbröd
3 msk rödbetshummus (se recept nedan)
1 näve ruccola
1 morot
1 msk vitvinsvinäger
4 skivor gurka
2 msk färskost
1 msk rostade solrosfrön
salt och peppar
Rödbetshummus:
1 burk kikärtor
1 msk tahini
1 vitlöksklyfta
1 tsk salt
saften från en halv citron
1 tsk japansk soja (valfritt)
1 dl olivolja
2-3 kokta och skalade rödbetor
Gör så här:
- Mixa alla ingredienserna till hummusen tills den är helt slät. Tillsätt lite vatten om det är svårt att mixa!
- Skala och riv moroten på den grova sidan av rivjärnet. Blanda moroten med 1 msk vitvinsvinäger i en skål. Låt stå i fem minuter.
- Bred ut färskosten jämnt på tunnbrödet. Strö ut ruccola jämnt över färskosten och lägg därefter på den syrade moroten.
- Lägg ut gurkskivorna, klicka ut hummusen och försök sprida ut den lite.
- Toppa med de rostade solrosfröna, salta och peppra ordentligt.
- Rulla ihop som en wrap och dela på två.
Annons