Wrap med stekt halloumi, grekisk sallad och yoghurtdressing
12 jul, 2022
AvCamilla Biesbjerg Markussen
Stek halloumi, grekisk sallad och yoghurtdressing som slås in till en god wrap är den perfekta lunchen!
Annons
Wrap med stekt halloumi, grekisk sallad och yoghurtdressing
Mild och fast halloumi funkar fint i stället för kött i en god wrap.
4 portioner
Annons
Du behöver:
250 g halloumi eller grillost
1 ½ msk olivolja, till stekning
Yoghurtdressing:
1 knippe gräslök
1 knippe färsk dill
2 dl grekisk yoghurt
2 tsk flytande honung
Salt och nymalen svartpeppar
Grekisk sallad:
2 msk olivolja
1 msk balsamicovinäger
½ tsk torkad oregano
Salt och nymalen svartpeppar
2 små gemsallat
1 rödlök
250 g körsbärstomater
½ gurka
50 g kalamataoliver
Till servering:
4 stora flatbröd
Gör så här:
- Börja med dressingen: Skölj och hacka gräslök och dill fint. Rör ihop grekisk yoghurt med kryddörterna och honung i en skål och smaka av med salt och peppar.
- Dela eller skär osten i skivor och stek så den får fin yta i en stekpanna med lite olivolja, ett par minuter på varje sida.
- Blanda olja, vinäger och oregano i en stor skål, krydda med salt och peppar. Skölj och torka salladen och strimla den grovt. Skala rödlöken och skär i tunna skivor, gärna på mandolin.
- Skölj och halvera tomaterna. Skölj gurkan och skär i halvmånar. Blanda alla grönsaker i skålen med dressing.
- Värm bröden och bred yoghurtdressing över dem. Toppa med grekisk sallad och stekt halloumi. Servera genast.
Foto: Line Falck, Society of lifestyle
Annons