Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Yakitori – kycklingspett med miso

08 jan, 2018
AvRedaktionen
Yakitori – kycklingspett med miso.
Yakitori är kycklingspett på japanska. Här har vi marinerat dem med miso och mirin. Ät som de är eller servera med ris och gärna lite extra grönsaker.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

2 portioner

Tid: 20 minuter

Du behöver:

4 msk misopasta

2 msk socker

4 msk mirin (sött rismatvin)

250 g kycklinglårfiléer (skurna i 2 cm tjocka bitar)

3 salladslökar (skurna i 2 cm tjocka bitar)

Gör så här:

  1. Blanda miso, socker och mirin tills sockret har smält.
  2. Varva kyckling och lök på grillspett.
  3. Pensla kycklingen och löken med en del av grillsåsen och fortsätt pensla då och då medan du grillar tills kycklingen är genomstekt.
Yakitori – kycklingspett med miso.
Yakitori – kycklingspett med miso.

Av: Jennifer Joyce
Foto: Phillip Webb

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons