Yoghurt med frukt och chokladgranola
01 jun, 2018
AvRedaktionen
Svalkande dessert med yoghurt, apelsin, passionsfrukt och chokladgranola. Perfekt efter en rejäl middag eller som lyxig rätt på frukost- eller brunchbordet.
Annons
6 personer
Du behöver:
3 apelsiner
3 passionsfrukter
500 g grekisk yoghurt
1 msk flytande honung
3 dl chokladgranola
Gör så här:
Skala apelsinen och skär bort de vita hinnorna, skär i skivor. Vänd runt apelsinskivorna i inkråmet från 3 passionsfrukter. Skeda upp i fina glas, spritsa över yoghurt och ringla över honung. Toppa med chokladgranola.
Tips! Att servera dessert i udda glas är ett bra trick att få dukningen att kännas mer levande. Extra vackert blir det förstås med en dessert som består av olika lager, exempelvis cheesecake, fruktsallad eller tiramisu.
Av: Sara Johnsson
Foto: Stine Christiansen
Annons