Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Yoghurtmousse med färska bär och nöt- och frösmul

22 sep, 2014
AvRedaktionen
Krämig yoghurtmousse med färska bär samt nöt- och frösmul. Sött, syrligt och knaprigt i en festlig, fluffig dessert!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Yoghurtmousse med färska bär.
Yoghurtmousse med färska bär.

4 portioner

Tid: 30 minuter

Du behöver:

4 dl turkisk yoghurt

2 dl vispgrädde

1 dl florsocker

1 citron, finrivet skal

1 tsk vaniljpulver eller 1 vaniljstång

Nöt- och frösmul:

100 g smör, kallt

0,7 dl socker

1 1/4 dl mjöl

1 1/2 dl havregryn

1 dl blandade nötter och frön, såsom vallmofrön, kokos, solrosfrön, mandel, hasselnötter och valnötter

1 krm salt

Till servering:

2 dl blandade bär: exempelvis blåbär, hallon, björnbär och vinbär

Gör så här:

Rör yoghurten slät. Blanda den med grädde, vanilj, rivet citronskal och florsocker. Vispa till en mousse. Ställ kallt.

Tärna smöret. Blanda det med socker och mjöl tills det blivit smuligt. Tillsätt havregryn, frön och nötter. Fördela på en plåt och baka i 200 C° i 15 minuter eller tills det fått färg. Rör om efter halva tiden. Låt svalna. Fördela bären i glas eller burkar. Skeda över moussen och strö över smulet.

Av: Lotten Sundgren
Foto: Lina Östling

Annons