Yoghurtmousse med färska bär och nöt- och frösmul
4 portioner
Tid: 30 minuter
Du behöver:
4 dl turkisk yoghurt
2 dl vispgrädde
1 dl florsocker
1 citron, finrivet skal
1 tsk vaniljpulver eller 1 vaniljstång
Nöt- och frösmul:
100 g smör, kallt
0,7 dl socker
1 1/4 dl mjöl
1 1/2 dl havregryn
1 dl blandade nötter och frön, såsom vallmofrön, kokos, solrosfrön, mandel, hasselnötter och valnötter
1 krm salt
Till servering:
2 dl blandade bär: exempelvis blåbär, hallon, björnbär och vinbär
Gör så här:
Rör yoghurten slät. Blanda den med grädde, vanilj, rivet citronskal och florsocker. Vispa till en mousse. Ställ kallt.
Tärna smöret. Blanda det med socker och mjöl tills det blivit smuligt. Tillsätt havregryn, frön och nötter. Fördela på en plåt och baka i 200 C° i 15 minuter eller tills det fått färg. Rör om efter halva tiden. Låt svalna. Fördela bären i glas eller burkar. Skeda över moussen och strö över smulet.
Av: Lotten Sundgren
Foto: Lina Östling