Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Yoghurtpannacotta med granatäpple och mandel

02 mar, 2020
AvRedaktionen
Recept på yoghurtpannacotta med granatäpple och mandel
Frukost och efterrätt i ett! Denna yoghurtpannacotta med granatäpple och mandel är det bästa av två världar.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4-6 portioner

Du behöver:

2 gelatinblad

1 vaniljstång, fröna

2 1/4 msk (45 g) ljus agavesirap

4 dl grekisk yoghurt

2 dl vispgrädde

Till servering:

1 granatäpple

50 g mandelsplitter

Gör så här:

  1. Blöt upp gelatinbladen i en skål med kallt vatten i 10 minuter.
  2. Snitta vaniljstången på längden och skrapa ur fröna, blanda dem med sirapen.
  3. Tillsätt yoghurt och blanda väl.
  4. Vispa upp 1 dl vispgrädde i en annan skål.
  5. Värm resterande grädde till kokpunkten i en liten kastrull.
  6. Ta från värmen.
  7. Krama vattnet ur gelatinbladen och lös upp dem i den varma grädden.
  8. Rör tills gelatinet helt lösts upp.
  9. Ta ca 2 msk av yoghurtblandningen och rör ut i den varma gräddblandningen så den kyls ner lite.
  10. Tillsätt sedan resterande yoghurtblandning och rör till en jämn kräm.
  11. Vänd försiktigt ner vispgrädden och fördela krämen i 4–6 små portionsglas.
  12. Låt stå kallt i kylskåp i 3 timmar.
  13. Servera med granatäppelkärnor och rostad mandel på toppen.
Recept på yoghurtpannacotta med granatäpple och mandel
Yoghurtpannacotta med granatäpple och mandel.

Av: Camilla Biesbjerg Markussen
Foto: Betina Hastoft, Fabian Björk

LÄS MER:

Bjud på magisk pannacotta med kokos

Mumsig pannacotta med Ahlgrens bilar

Annons