Yoghurtpannacotta med granatäpple och mandel
02 mar, 2020
AvRedaktionen
Frukost och efterrätt i ett! Denna yoghurtpannacotta med granatäpple och mandel är det bästa av två världar.
Annons
4-6 portioner
Du behöver:
2 gelatinblad
1 vaniljstång, fröna
2 1/4 msk (45 g) ljus agavesirap
4 dl grekisk yoghurt
2 dl vispgrädde
Till servering:
1 granatäpple
50 g mandelsplitter
Gör så här:
- Blöt upp gelatinbladen i en skål med kallt vatten i 10 minuter.
- Snitta vaniljstången på längden och skrapa ur fröna, blanda dem med sirapen.
- Tillsätt yoghurt och blanda väl.
- Vispa upp 1 dl vispgrädde i en annan skål.
- Värm resterande grädde till kokpunkten i en liten kastrull.
- Ta från värmen.
- Krama vattnet ur gelatinbladen och lös upp dem i den varma grädden.
- Rör tills gelatinet helt lösts upp.
- Ta ca 2 msk av yoghurtblandningen och rör ut i den varma gräddblandningen så den kyls ner lite.
- Tillsätt sedan resterande yoghurtblandning och rör till en jämn kräm.
- Vänd försiktigt ner vispgrädden och fördela krämen i 4–6 små portionsglas.
- Låt stå kallt i kylskåp i 3 timmar.
- Servera med granatäppelkärnor och rostad mandel på toppen.
Av: Camilla Biesbjerg Markussen
Foto: Betina Hastoft, Fabian Björk
LÄS MER:
Annons