Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Zoodles med tomatsås

11 sep, 2015
AvRedaktionen
Zoodles med tomatsås.
ELLE mat & vins bloggare Brooklyn Kitchen har tillsammans med Hälsans kök tagit fram receptet för den här härliga grytan med zoodles.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

2 portioner

Du behöver:

1 zucchini

200 g Hälsans Kök grillade vegobitar

1 ask körsbärstomater

5 vitlöksklyftor, med skal

1 gul lök, skuren i tjocka skivor

3 msk olivolja

2 dl tomatsås på burk

1/2 dl pinjenötter

1⁄2 tärning grönsaksbuljong

salt och peppar

Riven parmesan till servering

Gör så här:

“Zoodles”, vegetariska nudlar gjorda på zucchini, är perfekta för en snabb middag. De är lätta att fixa och passar med de flesta såser som är goda till vanlig pasta – som denna snabba tomat- och pinjenötsås.

Sätt ugnen på 250 grader. Lägg tomat, vitlök och lök på en plåt. Blanda med olivolja, salt och peppar.

Rosta i ugn ca 15-20 minuter tills vitlöken är mjuk och karamelliserad. Skaka plåten då och då så att tomaterna inte fastnar.

Skala vitlöken. Stek vegobitarna i 1 msk olivolja i stekpanna på låg värme. Lägg i ugnsrostade tomater och lök samt pinjenötter.

Tillsätt tomatsås, buljongtärning, salt och peppar. Låt puttra i 5 minuter.

Skölj och skär zucchini i långa nudelliknande strängar med hjälp av en kniv eller en spiralizer (spiralizer är en köksmaskin som gör nudlar av grönsaker)

Koka upp vatten i en stor kastrull. Lägg i zucchininudlar och låt koka i ca 1 minut. Sila av och blanda med tomatsåsen. Riv lite parmesan över och servera.

Zoodles med tomatsås.
Zoodles med tomatsås.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons