Zoodles med tomatsås
2 portioner
Du behöver:
1 zucchini
200 g Hälsans Kök grillade vegobitar
1 ask körsbärstomater
5 vitlöksklyftor, med skal
1 gul lök, skuren i tjocka skivor
3 msk olivolja
2 dl tomatsås på burk
1/2 dl pinjenötter
1⁄2 tärning grönsaksbuljong
salt och peppar
Riven parmesan till servering
Gör så här:
“Zoodles”, vegetariska nudlar gjorda på zucchini, är perfekta för en snabb middag. De är lätta att fixa och passar med de flesta såser som är goda till vanlig pasta – som denna snabba tomat- och pinjenötsås.
Sätt ugnen på 250 grader. Lägg tomat, vitlök och lök på en plåt. Blanda med olivolja, salt och peppar.
Rosta i ugn ca 15-20 minuter tills vitlöken är mjuk och karamelliserad. Skaka plåten då och då så att tomaterna inte fastnar.
Skala vitlöken. Stek vegobitarna i 1 msk olivolja i stekpanna på låg värme. Lägg i ugnsrostade tomater och lök samt pinjenötter.
Tillsätt tomatsås, buljongtärning, salt och peppar. Låt puttra i 5 minuter.
Skölj och skär zucchini i långa nudelliknande strängar med hjälp av en kniv eller en spiralizer (spiralizer är en köksmaskin som gör nudlar av grönsaker)
Koka upp vatten i en stor kastrull. Lägg i zucchininudlar och låt koka i ca 1 minut. Sila av och blanda med tomatsåsen. Riv lite parmesan över och servera.