Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Zucchinipasta med grönkålspesto

02 feb, 2025
Recept på zucchinipasta med grönkålspesto
Lisa Björner
Den här zucchinipastan är snabbmat när den är som bäst – nämligen god, grön och nyttig. Servera med krämig grönkålspesto, cashewnötter och parmesan.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Middag hos Wood #9: Sotad broccoli med färskostBrand logo
Middag hos Wood #9: Sotad broccoli med färskost

Zucchinipasta med grönkålspesto

Krämig pesto på grönkål och spenat. Lyxigt med både parmesanost och cashewnötter.

Nyttig zucchinipasta med grönkålspesto
Zucchinipasta med grönkålspesto Lisa Björner

4 portioner

Annons

Tid: 30 minuter

Du behöver:

4 mindre zucchinier
50 g rostade cashewnötter

Grönkålspesto:

1 vitlöksklyfta
4 dl hackad grönkål
100 g cashewnötter
60 g färsk spenat
1 ½ dl olivolja
4 dl riven parmesan
1 dl vatten
2 krm salt
1 krm peppar

Gör så här:

  1. Pesto: Mixa vitlöken med grönkål, nötter och hälften av spenaten i en matberedare med kniv. Tillsätt oljan medan maskinen går, rör ner osten (spara lite till topping). Blanda ner vatten, salt och peppar.
  2. Skiva zucchinin med osthyvel och finstrimla eller använd en grönsakssvarv. Koka upp vatten, lägg ner zuccinistrimlorna. Häll upp dem i ett durkslag.
  3. Blanda zucchinipastan med peston och resten av spenatbladen. Servera med grovhackade nötter och riven parmesan.

Foto: Lisa Björner

Annons