Zucchinipasta med grönkålspesto
02 feb, 2025
Den här zucchinipastan är snabbmat när den är som bäst – nämligen god, grön och nyttig. Servera med krämig grönkålspesto, cashewnötter och parmesan.
Annons
Zucchinipasta med grönkålspesto
Krämig pesto på grönkål och spenat. Lyxigt med både parmesanost och cashewnötter.
4 portioner
Annons
Tid: 30 minuter
Du behöver:
4 mindre zucchinier
50 g rostade cashewnötter
Grönkålspesto:
1 vitlöksklyfta
4 dl hackad grönkål
100 g cashewnötter
60 g färsk spenat
1 ½ dl olivolja
4 dl riven parmesan
1 dl vatten
2 krm salt
1 krm peppar
Gör så här:
- Pesto: Mixa vitlöken med grönkål, nötter och hälften av spenaten i en matberedare med kniv. Tillsätt oljan medan maskinen går, rör ner osten (spara lite till topping). Blanda ner vatten, salt och peppar.
- Skiva zucchinin med osthyvel och finstrimla eller använd en grönsakssvarv. Koka upp vatten, lägg ner zuccinistrimlorna. Häll upp dem i ett durkslag.
- Blanda zucchinipastan med peston och resten av spenatbladen. Servera med grovhackade nötter och riven parmesan.
Foto: Lisa Björner
Annons