Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Zucchinisallad med pinjenötter och chili

08 maj, 2017
AvRedaktionen
Zucchinisallad med pinjenötter och chili.
Grillar du zucchini så kommer du att älska den här smakrika förrätten med pinjenötter, chili och parmesan på toppen.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

6 personer

Tid: 30 minuter

Du behöver:

10 små zucchini (skivade på längden)

4 msk olivolja

2 röda chili (urkärnade och finhackade)

1 tsk finhackad slätbladig persilja

2 vitlöksklyftor

15 g rostade pinjenötter

2 citroner (pressad saft)

40 g parmesan

Salt och peppar

Gör så här:

Skär zucchinin på längden i tunna strimlor med en mandolin eller osthyvel. Pensla strimlorna med 1 msk olivolja och grilla i omgångar på grillen i cirka 3–4 minuter på varje sida. Ställ åt sidan.

Blanda chili, persilja och vitlök i en skål tillsammans med pinjenötter, citronsaft och 3 msk olivolja. Ringla över zucchinin och toppa med lite parmesanflagor.

Zucchinisallad med pinjenötter och chili.
Zucchinisallad med pinjenötter och chili.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons