Maten och drycken på ELLE-galan 2018
22 jan, 2018
AvRose-Marie Söderlund
ELLE-galan är inte bara en storslagen modefest. Maten och drycken som serveras är även den imponerande. Här kan ni titta närmare på vad som serverades under årets gala.
Annons
ELLE-galan 2018 gick av stapeln på Grand Hôtel i Stockholm fredag 19 januari. Före prisutdelningen bjöds det på champagne och kanapéer och efteråt bjöds det på en dignande buffé med både kalla och varma rätter samt en imponerade dessertbuffé. Till det serverades det vin, öl, champagne och välsmakande drinkar – både med och utan alkohol.
Scrolla ner för bilder och mer information.
Här kan du läsa allt om ELLE-galan 2018 >>
Kalla kanapéer:
- Hummer med persiljerotskräm och gravad citron
- Anklever på brioche med kvittenkompott
- Brilliant savarin på nötbröd (krutong)
- Pannacotta med pumpa och rostad kastanj
Varma kanapéer:
- Short ribs med ingefära- och citronglace
- Halstrade scampistjärtar med chili, majonnäs och sesamfrön
Kall buffé:
- Rimmad och rökt lax med dijonsås
- Grillad pilgrimsmussla med syltad fänkål
- Varmrökt stör med avruga
- Sotad tonfisk med bönsallad och rökt forellrom
- Grillade marinerade gotländska rotgrönsaker med timjankräm
- Rostade betor med chevré, ruccola och karamelliserade valnötter
- Sötpotatissallad med granatäpple
- Carpaccio på rotselleri med ekologisk svamp
- Stekt ankbröst med apelsinglace och kålsallad
- Kalvtartar med tryffel och friterad lotusrot
Varm buffé:
- Halstrad hälleflundra med brynt smör, kapris, citron och persilja
- Pampalona med provolone, piquillo och gremulata
- Ratatouille
- Hel fågel med stuffing och gravy
- Helgrillat lamm, chimicurry och gravy
Dessertbuffé:
- Macarons
- Petits choux
- Petits fours
- Chokladfontän
- Blandad frukt
- Olika sorters tårtor
- Fransk chark och ost
Läs också: Intervju med Grand Hôtels kökschef Gabriel Ask
Recept: Drinkarna på ELLE-galan 2018
Annons