Populärt: Shoppingtips Modetrender Streetstyle Se Min Look Höstens trender

Adidas Originals by Mary Katrantzou

07 jul, 2015
AvJenny Fredriksson
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Spana in den exklusiva Adidas Originals by Mary Katrantzou-kollektionen – en av årets mest spännande samarbeten. Bildspel med 26 inspirerande bilder ligger längst ner i artikeln!

Det finns gott om samarbeten i modevärlden och ibland kommer det konstellationer som ger den mest luttrade moderedaktör gåshud. Adidas Originals by Mary Katrantzou andra sommarkollektion är just en sådan! Där Marys magiska mönstervärld gör ett pitstop i Adidas sportiga universum och varumärkenas unika dna korsbefruktar varandra och gör slutresultatet extra spännande. Match made in heaven säger vi! Riktiga framtida samlarobjekt som du lättast kan lägga rabarber på genom att klicka hem dem på adidas.com. ELLE fick en exklusiv intervju med den urbegåvade designern om hur kollektionen skapades.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Var hittade du inspirationen till kollektionen?

– Kollektionen är en hyllning till 80-talets sportkläder och fitnessvåg. Jag gjorde abstrakta mönsterkollage som vid närmare granskning är sportprylar i rörelse – ett stoppur, en tennisracket och en badmintonboll!

Annons

Vad är den stora skillnaden att designa sport jämfört med din vanliga kollektion?

– Mitt mönster och färgsignum passar perfekt till en bredare sportigare publik och det är helt underbart att få skapa två så pass olika kollektioner. Det är också en chans för mig att göra mitt mode mer demokratiskt. Samarbetet är också en chans att slå samman två mycket olika estetiker och stilar. Jag är alltid superfokuserad på hur mina plagg kommer att fungera på catwalken, så det kändes bra att få jobba på produkter som fler människor kan njuta och bära varje dag.

Vilken kunskap och erfarenhet från sportens värld har du fått under samarbetet med Adidas?

­–Adidas är ett ikoniskt varumärke med global genomslagskraft och ett otroligt mångsidigt utbud. De har ett fantastiskt stilarv och har en enorm förmåga att förnya sig inom sportwear. Vi reste till Adidas huvudkontor i Nürnberg, där jag kunde utforska arkivet och verkligen ta nytta av den nivå av teknisk innovation som de har uppnått inom material och produktion. Jag kände att jag verkligen kunde tänja på gränserna designmässigt!

Annons

Vilken sport har den bästa stilen, från en modesynpunkt?

–Friidrott. Det finns så mycket roligt att leka med från en modesynpunkt, fina färger, coola silhuetter och mönster. Jag skulle älska att se någon atlet eller helt vanlig motionär bära något plagg från Adidas Originals by Mary Katrantzou!

Vilken är din personliga favorit från Adidas Originals av Mary Katranzou SS 2015 kollektionen?

­­­– Det finns en mönstrad sporttopp med matchande byxor, väldigt Miami Beach som jag älskar! Det skulle vara supercoolt att bära den som en total look men fungerar lika att matcha med en smal byxa och en klack till kvällen. Jag älskar också Varsity-jackan med satinsömmar och chenilleapplikationer och de veckade tennisklänningarna. Den här säsongen har vi också gjort Adidas Superstar sneakers smyckade med badmintonfjäderbollar och vi har även omarbetat den klassiska Adidas Adilette-sandalen. Jag har beställt ett par varje färg, så redo för stranden!

 

Annons