Populärt: Shoppingtips Modetrender London Fashion Week Streetstyle Se Min Look Höstens trender

Därför blev plaggen på Alaïas SS25-visning en snackis

09 sep, 2024
Därför blev plaggen på Alaïas SS25-visning en snackis
Det franska modehuset Alaïa höll sin SS25-visning på Guggenheim i New York – därför blev det en snackis på NYFW.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
ELLE Trend #1 – Method dressingBrand logo
ELLE Trend #1 – Method dressing

Det franska modehuset Alaïa var en av de som visade under första dagarna av New York Fashion Week och visningen blev minst sagt till en historisk stund för modehuset. Valet att visa i den amerikanska staden speglar den starka kopplingen mellan staden och modehuset, som har en relation som sträcker sig över 40 år. Staden som var som ett andra hem för modehusets grundare Azzedine Alaïa och platsen där den allra förta Alaïa-butiken öppnades på 1980-talet har spelat en viktig roll i att forma varumärkets historia och med SS25-kollektionen lever det vidare.

Annons
Alaia rosa look
Courtesy of ALAA

Modehusets kreativa chef Pieter Mulier, som även han har en stark koppling till staden, valde att återvända till staden där allt började för två specifika skäl. Möjligheten till att vara det första modehuset att hålla en visning på det ikoniska Guggenheim-museet och hans fascination för amerikans skönhet som fångar det diskreta, moderna och enkla. Sagt och gjort! Vår- och sommarvisningen för 2025 presenterades i Guggenheims luftiga lokaler och satte minst sagt tonen för modeveckan. Förutom en stjärnspäckad gästlista, där bland annat Rihanna gjorde ett sällsynt besök klädd i en skräddarsydd skir nätklänning prydd med kristaller, bjöd visningen på en kollektion fylld av kreationer som blivit till en snackis.

Annons

Därför blev plaggen på Alaïa SS25 catwalk en snackis

På catwalken syntes flera asymmetriska looks som blivit något av ett Alaïa-signum. SS25-kollektionen speglar en tydlig röd tråd där modehusets kreativa chef Pieter Mulier valt att uppdatera det asymmetriska med inspiration av Guggenheim-museets arkitektur. Geometriska former som cirklar, fyrkanter och spiraler i dubbelvävd kashmir, skulpterade silhuetter och siden-taffeta genomsyrade kollektionen. Gemensamt för alla plagg på catwalken var inga blixtlås eller knappar. Varför? För att uppnå en dynamisk enkelhet och nästintill magisk illusion.

Annons
Courtesy of ALAA
Courtesy of ALAA
Courtesy of ALAA
Courtesy of ALAA
Annons

Det var inte bara visningens drömlika klänningar med svävande illusion som blev till en snackis. På catwalken syntes även låga midjor och korta tubtoppar som förde tankarna till Carrie Bradshaws looks à la tidigt 00-tal. Du kanske minns säsong två av Sex and the city där Bradshaw bar en kort tubtopp, lågt skuren kjol, crossbody-väska och en cowboy-hatt på huvudet? Om inte så fräschar det franska modehuset upp minnet åt dig med looks strösslade av Carrie-vibbar.

Kendall Jenner var en av modellerna på catwalken som bar en kortkort tubtopp i beige och lågmidjad ballongkjol (med en diskret men färgglad troskant) tillsammans med en läderväska över bröstet. Modernt, bohemiskt och enkelt till SS25? Ja tack!

Annons
Courtesy of ALAA
Courtesy of ALAA
Courtesy of ALAA
Courtesy of ALAA
Annons

Foto: Launchmetrics/spotlight/Alaïa/Instagram

Annons