Populärt: Shoppingtips Modetrender New York Fashion Week Streetstyle Se Min Look Höstens trender

Nu drar internationella modeveckorna igång – detta kan du vänta dig

06 sep, 2024
Modemånaden september är här och vi har en hel månad med nya modevindar framför oss. Varför? De internationella modeveckorna drar igång!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Min rutin #24 – Yandeh SallahBrand logo
Min rutin #24 – Yandeh Sallah

Då var det dags! Vi har nått den tiden på året när det är dags att blicka till våra modestäder utanför Europa för att se vad nästa modesäsong har att erbjuda. Nu har nämligen de internationella modeveckorna officiellt dragit igång. Med totalt fyra stopp i lika många modestäder, 25 intensiva dagar och ett fullspäckat (!) visningsschema där vår- och sommarkollektionerna för 2025 ska presenteras.

streetstyle ss25
The Style Stalker/launchmetrics.com/spotlight

ELLE tar dig igenom den kommande modemånaden med alla datum och stopp du vill ha koll på. Och en trendspaning om vad vi kan vänta oss när oktober gör entré och trendvindarna för SS25 står klara.

Annons

Internationella modeveckorna SS25:

  • New York Fashion Week: 6 -11 september
  • London Fashion Week: 12- 17 september
  • Milano Fashion Week: 17 - 23 september
  • Paris Fashion Week: 23 september - 1 oktober

Första stoppet: New york

Första stoppet på de internationella modeveckorna är staden som aldrig sover – New York! Och faktum är att veckans första visning redan gått av stapeln. Amerikanska märket Ralph Lauren var först ut att bjuda in till visning och gjorde det storslaget i drömlika Hamptons utanför storstaden.

Daniele Oberrauch/launchmetrics.com/spotlight
Ralph Lauren SS25
Andrea Adriani/launchmetrics.com/spotlight
Ralph Lauren SS25

Med ikoniska Naomi Campbell på catwalken, en färgglad SS25-kollektion och en gästlista med stjärnglans. På plats var gäster som presidentfrun Jill Biden, Jude Law, Usher och Joey King. Sportiga referenser, färgglatt monokromt och dubbla lager av väskor i poppiga färger stack ut på catwalken som visade SS25-säsongen.

Daniele Oberrauch/launchmetrics.com/spotlight
Ralph Lauren SS25
Andrea Adriani/launchmetrics.com/spotlight
Ralph Lauren SS25

Så följer du modeveckorna på bästa sätt

Oavsett du vill spana in modeveckornas visningar eller bara få en rejäl dos av inspiration (från all streetstyle som garanterat kommer levereras i en hel månad) kan du enkelt följa Fashion Week i vårt ELLE-universum. Här på elle.se kommer du kunna ta del av löpande uppdateringar med allt från trendspaningar, snackisar och självklart streetstyle. Dessutom kommer du kunna följa alla uppdateringar direkt via ELLEs Instagram och TikTok.

Trendspaning SS25 – vilka trender kommer vi att se?

Det är inte helt lätt att förutspå vad vi kommer att se på SS25-säsongens catwalk men med alla skandinaviska SS25-kollektioner och den danska modeveckan i bakhuvudet kan vi ändå spåna vilken riktning modebilden kan ta oss. Under den danska modeveckan visades en rad avskalade kollektioner med monokroma, enkla looks i fokus. Färger som grått, grönt och himmelsblått var i framkant men det som främst stack ut var det faktum att allt fler designer väljer att visa plagg som kan bäras på fler sätt än bara ett. Bokstavligt talat. Tänk dig en jacka som kan bli en väska eller tvärt om. Om det är något som fortsätter, återstår att se!

Foto: Launchmetrics/spotlight

Annons