Populärt: Shoppingtips Modetrender Streetstyle Se Min Look Höstens trender

Anna Kinberg Batra: "Jag klär mig helst i plagg från Filippa K och Tiger of Sweden"

02 feb, 2016
AvJenny Fredriksson
I dag var det dags för Fashion Week Stockholms årliga eventet Fashion talents. Anna Kinberg Batra var på plast i Kulturhuset för att ta del av modehändelsen. ELLE passade på att intervju henne om svenskt mode, personlig stil och riksdagens trender.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Varje år väljer Swedish Fashion Talents jury ut svenska modemärken som under ett år får möjlighet att synas i olika modesammanhang. ”Swedish Fashion Talent of the Year” delas sedan ut under Stockholms modevecka.

I dag när det var dags för eventet så var moderaternas partiledare Anna Kinberg Barta på plats för att ta del av modehändelse. Läs allt om politikerns modeintresse och relation till svensk design i dagens modeintervju.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Vad tycker du om svenskt mode?

– Svenskt mode är jättespännande! Mode är även Sveriges mest kreativa näring – där exporten dessutom ökar. Så det är jätteviktigt att vara här och delta under modeveckan. Och det är kul att se hur våra designers och den svenska stilen utvecklas.

Vad kan vi göra för att stötta svenskt mode?

– Vi kan stötta den svenska modeindustrin genom att köpa och bära plagg från våra svenska designers och märken. Men det är även viktigt att följa vad som händer i branschen. Vi måste vara rädda om och visa stort intresse för denna kreativa näringskälla.

Annons

Har du hunnit kika runt på de talangerna som ska visas här på Fashion Talents?

– Jag har till mestadels studerat årets nykomlingar. Jag tycker att det är kul att ta del av nya talangers verk. Många av våra stora modemärken har faktiskt börjat sin karriär med att visa sina kreationer här, så det är väldigt roligt att se.

Har du varit på många modevisning genom åren? 

– Nej inte alls men jag tycker att det är väldigt roligt att gå på modevisningar. Politiken borde bry sig mer om svenskt mode och lyfta nya designers och stjärnskott.

Hur klär du dig till vardags, har du några stilknep?

– Praktiskt är mitt ledord. Jag klär mig i en hel del Filippa K och Tiger of Sweden. Det är helt klart två vardagsfavoriter som sitter både bra och resultatet blir stilrent. När det kommer till fest tycker jag dock att det är kul att ta i lite extra och bära mer utstickande plagg.

Ser du några trender i riksdagen?

Annons

– Nej tyvärr, politikerna i riksdagen bär väldigt vårdade kläder. Det behöver verkligen inte betyda att det är tråkigt, men lite roliga plagg skulle absolut pigga upp.

Vad har du på dig i dag?

– En dress från Filippa K och smycken från Edblad.

Hur lång tid tar det för dig att gör i ordning dig på morgonen?

– Jag har ju barn så det måste ta så kort tid som möjligt. Och just klädmässigt så ser jag till att plaggen funkar i vardagen med en kombinationen av stilrent och praktiskt.

Om du ska välja nya skor eller en ny väska? Vad tänker du på då?

– Det måste vara praktiskt! Jag kan absolut piffa till outfiten med någon klack eller roliga accessor, men stilrent är det som passar mig bäst.

Bilder: All over press

Läs också: Jenny Fredriksson: veckans snackis blir Filippa K:s visning

Annons