Populärt: Shoppingtips Modetrender Streetstyle Se Min Look Höstens trender

Anna Teurnell debuterar för Filippa K med hyllning till 90-talets denim

18 aug, 2024
AvCassandra Lindblom Riso
filippa k jeans anna teurnell
Filippa K
Anna Teurnell axlade rollen som kreativ chef för Filippa K tidigare i år och nu kommer hennes första släpp. Först ut är ett par stretchjeans som flirtar med 90-talet, som släpps i begränsad upplaga.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Här är höjdpunkterna från modeveckan i KöpenhamnBrand logo
Här är höjdpunkterna från modeveckan i Köpenhamn

I februari stod det klart att Anna Teurnell blir ny kreativ chef för Filippa K. Teurnell har en gedigen erfarenhet från modescenen och kommer senast från rollen som kreativ chef på Arket. Vid sidan av sitt nya uppdrag driver hon även egna Teurn Studios, som prisades på ELLE-galan 2024. Nu debuterar Anna Teurnell för Filippa K – där man blickat bak i arkivet och gjort en modern tolkning av modehusets ikoniska stretchjeans.

"Det allra första plagget jag ägde från Filippa K var ett par stretchjeans. Jag har alltid älskat vad de representerar – komfort och enkelhet. Jag ville hylla det arvet i mitt första plagg, samtidigt som jag skapar en ny signatursilhuett för den moderna garderoben", säger Anna Teurnell om debuten.

Annons

Filippa K SS25

Stacked Bootcut Jeans
Stacked Bootcut Jeans

stretchjeans som flirtar med 90-talet

Stacked Bootcut Jeans flirtar tydligt med 90-talet, med sin skarpa bootcut och klassiskt mellanblå tvätt, där ena fickan pryds av Filippa K 93-monogrammet. Jeansen är först ut från Anna Teurnells SS25-kollektion, som blir startskottet för en ny era för varumärket.

I SS25-kollektionen är det tydligt att Filippa K letar sig tillbaka till sina rötter och sin signaturstil med välskuren skräddarsydd design och en neutral färgpalett – en spännande framtid, med andra ord.

Annons

Debutjeansen släpps i begränsad upplaga om totalt 300 par och finns i butik och online från och med den 22 augusti.

ELLE Trend #5 – Hösttrender att bära redan nuBrand logo
ELLE Trend #5 – Hösttrender att bära redan nu
Annons