Populärt: Shoppingtips Modetrender Streetstyle Se Min Look Höstens trender

Detaljerna du kommer att älska från Bottega Venetas visning i Milano

23 sep, 2024
Bottegaveneta ss25
Italienska modehuset Bottega Veneta gör det igen – levererar en modevisning vi sent kommer att glömma. ELLEs modeteam listar tre detaljer från visningen på Milano Fashion Week – som vi tror du kommer att älska!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
4 sätt att stylea H&Ms höstkollektion med Nadia KandilBrand logo
4 sätt att stylea H&Ms höstkollektion med Nadia Kandil

I dagarna fem har den italienska modeveckan fått säga sitt om den kommande säsongens vårmode – och i helgen avslutades veckan på topp. Med allt från kändistäta visningar och modesnackisar till vårkollektioner som osade av inspiration. Under lördagskvällen var det dags för det italienska modehuset Bottega Veneta att säga sitt och de bjöd minst sagt på en visning som är svår att glömma.

Modehuset kreativa chef Matthieu Blazy valde att låta barndomens lekfullhet stå som inspiration. Detta plockades upp på olika sätt under visningen – från stolarna (som var formade som olika djur) intill catwalken till detaljer högt och lågt i kollektionen. En ny typ av statement-look lyftes även fram. En powerlook som speglar kraften av det enkla och lekfulla samtidigt som känslan av att upptäcka vem man är eller var genom kläder och accessoarer lyftes fram. Frågar du ELLE:s modeteam var det en visning fylld av inslag och detaljer vi älskar – låt oss ta ett djupdyk.

Annons

Här är detaljerna vi älskade från Bottega Venetas SS25-visning

Grodor, fiskar och blommor

I vårkollektionen för 2025 som presenterades på catwalken osade det av lekfulla inslag! Grodor, fiskar och virkade blommor gick att se både högt och lågt under visningen. Bland annat syntes grodor och fiskar som ringar och örhängen ( ja till och med som broscher) och titt som tätt tittade virkade blommor fram som pricken över i:et på vårens looks. Ett hejarop till att lyfta fram lekfullheten i vår!

Launchmetrics.com/spotlight
Launchmetrics.com/spotlight
Launchmetrics.com/spotlight
Launchmetrics.com/spotlight
Annons

Byxkjolen blir en grej

Varför välja mellan kjol och byxor när man kan bära både och – samtidigt! Blazy lyfte fram byxkjolen som ett nyckelplagg och vi ropar JA! Vi ser fram emot att göra den klassiska kostymen lite roligare (och lite mer chic) genom att anamma den skräddade kjolen som ett komplement till kostymsetet. Den tredelade kostymen, på nytt sätt, med andra ord.

Launchmetrics.com/spotlight
Daniele Schiavello/launchmetrics.com/spotlight
Launchmetrics.com/spotlight
Launchmetrics.com/spotlight
Annons

Skulpturalt och oversized

Den kreativa chefen lekte även med olika proportioner och texturer i vårens kollektion. Och vi vill bara se mer! Markerade midjor, kavajer med överdriven volym och hårt möter mjukt stod i framkant. Både när det gällde material och form.

Launchmetrics.com/spotlight
Launchmetrics.com/spotlight
Launchmetrics.com/spotlight
Launchmetrics.com/spotlight
Annons
Annons