Populärt: Shoppingtips Modetrender New York Fashion Week Streetstyle Se Min Look Höstens trender

Här är höjdpunkterna från Copenhagen Fashion Week SS25

06 aug, 2024
Här är höjdpunkterna från Copenhagen Fashion Week
Köpenhamns modevecka är i full gång och den danska huvudstaden bubblar av inspiration när designers, branschexperter och modeentusiaster samlas för att utforska det bästa i modet. Här är höjdpunkterna från Copenhagen Fashion Week SS25!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
ELLE Trend #4 – Stilikonerna att ha koll påBrand logo
ELLE Trend #4 – Stilikonerna att ha koll på

Artikeln uppdateras löpande

Augusti månads stora (mode)höjdpunkt är här! Redan innan höstens första tecken visar sig riktar vi blickarna mot kommande vårsäsong. Åtminstone när det kommer till skandinaviskt mode. För nu inleds de internationella modeveckorna – och först ut är Copenhagen Fashion Week.

Modebranschen intar den danska huvudstaden

I dagarna fem kan vi vänta oss starka vindar med inspiration från grannlandet i väst. Mellan 5-9 augusti kommer skandinaviska designers att ta över den danska huvudstaden. Opérasport öppnar veckan och Rotate avslutar. Däremellan bjuder visningsschemat på allt från välkända namn till spännande nykomlingar, däribland Gestuz, A. Roege Hove, La Bagatelle, Lovechild 1979, Remain, Rabens Saloner, Skall studio, The Garment, Won Hundred, Caro Editions, Bonnetje, Baum und Pferdgarten, Munthe och Marimekko.

Annons
Opérasport SS25
Opérasport SS25Umberto Fratini/launchmetrics/spotlight

Vi har också svensk representation på plats i form av Jade Cropper, Deadwood och unga talanger från Swedish school of textiles.

Här är höjdpunkterna från Copenhagen Fashion Week SS25

Opérasports öppning framför Operan, brat summer-grönt hos A. Roege Hove och Forza collectives andra Köpenhamnsvisning – här här höjdpunkterna från Copenhagen Fashion Week SS25. Vi uppdaterar artikeln under veckans gång!

Opérasport framför Operan

Opérasport SS25
Opérasport SS25
Annons
Opérasport SS25
Opérasport SS25

Opérasport öppnade Copenhagen Fashion Week SS25 – och vilken inledning det blev. Den danska designduon Awa Malina Stelter och Stephanie Gundelach visade upp kommande kollektion – framför Operahuset i Köpenhamn. Säg en mer passande plats? Med hamnen i bakgrunden visade modellerna upp en mix av sportigt badmode och romantiska med samtidigt egdy vårplagg med volanger, spets, transparent material och draperingar.

Brat summer-grönt hos A. Roege Hove

A. Roege Hove SS25
A. Roege Hove SS25
Annons
A. Roege Hove SS25
A. Roege Hove SS25

Efter en säsongs uppehåll var A. Roege Hove tillbaka på Köpenhamns modevecka. Amalie Røge Hove bjöd in till visning i ett ölbryggeri för att presentera vårens kollektion. Med enorma ståltankar i bakgrunden såg vi skulpturala, stickade plagg som är så typiska för märket och ska lyfta fram kroppens naturliga kurvor. Svarta och grå nyanser fick sällskap av poppande Brat summer-grönt.

Forza Collectives andra köpenhamnsvisning

Forza Collective SS25
Forza Collective SS25
Annons
Forza Collective SS25
Forza Collective SS25

Det var andra gången Forza collective bjöd in till visning i den danska huvudstaden och kollektionen bjöd på kreativt, färgstarkt och lekfullt mode – men med raka linjer och monokroma nyanser, vilket samtidigt ger intrycket av en ganska stilren och enkel design. Och visst ser du också färgen som står ut? Blir Brat summer-grönt modeveckans stora färgtrend?

Lovechild 1979 visade i parken bakom ett kungligt slott

Lovechild 1979 SS25
Lovechild 1979 SS25
Annons
Lovechild 1979 SS25
Lovechild 1979 SS25

Modehusen fortsätter att imponera med sina vackra locations under Köpenhamns modevecka. År efter år har vi nu fått se maxade visningar på otroliga platser – som skapar ytterligare en dimension till kollektionerna som presenteras. Till SS25-visningen bjöd Lovechild 1979 in till Amaliehaven, en park mitt i Köpenhamn som ligger bakom Amalienborg, ett kungligt residens. Våren hos Lovechild 1979 blir klassiskt med en twist, lager på lager och maskulint som möter feminint. Och grönt, såklart. Vårens stora trendfärg?

Annons

Klockade kjolar, sobra färger och capribyxan hos Remain

Remain SS25
Remain SS25
Remain SS25
Remain SS25
Annons

Och som alltid i modevärlden ser vi kontraster. Istället för en slottspark, ett ölbryggeri eller ett vackert operahus som location lät Martin Asbjørn modellerna visa upp Remains vår- och sommarkollektion – framför vita skynken. Så enkelt det bara går. Vi såg klockade kjolar, sofistikerade silhuetter och sobra färger och fastnade för flera nyanser av blått och rött. 90-talsminimalismen var tydlig. Dessutom: Capribyxan i sikte! Blir det även nästa vår stora trendplagg?

Deadwood – kändistät visning på kullersten

Deadwood SS25
Deadwood SS25
Annons
Deadwood SS25
Deadwood SS25

Modeveckans första svenska visning stod på schemat under dag 3. Deadwood presenterade sin kommande vår- och sommarkollektion på kullersten i Köpenhamn och front row var kändistät (vi såg bland annat skådespelarparet som prydde ELLEs omslag tidigare i somras, Edvin Ryding och Felicia Maxime). Kollektionen gav vibbar av både musikinfluenser och sport – läderjackor matchat med gitarrfodral och sladdar som skärp syntes vid sidan av baseballkepsar och rugbytröjor.

Annons

Skall studio firar 10 år

Skall studio SS25
Skall studio SS25
Skall studio SS25
Skall studio SS25
Annons

Skall studio firar 10 år med en SS25-kollektion i sann Skall-anda. Det är tidlöst, stilrent och feminint. Vi ser markerad midja, svala material, dressat skräddat i form av bland annat västar och kavajer men också inslag av ljus denim. Och solhatten i strå, som blev pricken över i:et!

The Garment: Himmelsblått, otrolig miljö och kul styling

The Garment SS25
The Garment SS25
The Garment SS25
The Garment SS25
Annons

The Garment visade upp sin SS25-kollektion i otrolig miljö. Gästerna bjöds in till Thorvaldsens museum, beläget vid hamnen mitt i Köpenhamn. Och kollektionen, ja den var lika otrolig den. Vi såg skira tyger i himmelsblått och pistage, men också kostymer för både vardag och fest, trenchcoat över den vita skjortan och en hel del kjolar. En favoritlook? Kanske den svarta med topp, kjol och byxa.

Baum und Pferdgarten gör sin take på OS

Baum und Pferdgarten SS25
Baum und Pferdgarten SS25
Baum und Pferdgarten SS25
Baum und Pferdgarten SS25
Annons

Det råder OS-feber – även i modebranchen. Åtminstone hos Baum und Pferdgarten som levererade sin take på sporttävlingen med den kommande vår- och sommarkollektionen ”Office Olympics”. Visningen ägde rum på en idrottsarena i Köpenhamn och sportreferenserna var tydliga – men mixades upp med dressade och till och med festliga plagg. Vad sägs om rugbytröja och paljettkjol i vår? Eller fotbollsväska, baseballkeps, kavaj och trenchcoat?

Munthe gick från mörker till ljus

Munthe SS25
Annons
Munthe SS25
Munthe SS25

Munthe – som firar hela 30 år med sin vår- och sommarkollektionen 2025 – överraskade gästerna med totalt mörker i den stora visningslokalen innan showen började. För att sedan övergå till maxat ljus. Bakom modellerna hängde vita ark med pappersblommor och kollektionen gick i ljusa nyanser full av gnistrande blomster.

Jade Cropper fortsätter med plagg som går att ändra efter behov och humör

Jade Cropper SS25
Jade Cropper SS25
Annons
Jade Cropper SS25
Jade Cropper SS25

Jade Cropper – ett av modebranschens största svenska namn just nu – var tillbaka i den danska huvudstaden för att presentera sin kommande kollektion. Färgskalan gick svart, vitt, rött och brunt och likt tidigare kollektioner hade plaggen justerbara detaljer. Några få modeller var på plats och visade upp hur man kan ändra plaggen efter behov och humör – plagg som kan lossas eller dras åt efter smak, en skinnjacka som går att vika ihop till en väska, öglor och krokar för att justera slitsar och en klänning som går att knyta om till en kjol.

Annons

Rockkonsert och visning i ett hos Gestuz

Gestuz SS25
Gestuz SS25
Gestuz SS25
Gestuz SS25
Annons

Gestuz bjöd in till en rockkonsert och visning i ett för att presentera vår- och sommarkollektionen för 2025. Mitt bland modellerna underhöll ett provisoriskt band frontat av artisten Brimheim. På högtalarna stod rödvinsglas och på golvet låg persiska mattor. Kollektionen då? Vi såg mycket djurmönstrat, jackor och kostymer med breda axlar och trenchcoats i olika modeller.

Unga talanger från Swedish School of Textile

Swedish school of textile SS25
Swedish school of textile SS25
Swedish school of textile SS25
Swedish school of textile SS25
Annons

Dag 4 på Köpenhamns modevecka bjöds gästerna på kollektioner signerade unga, svenska talanger – nämligen examenskollektioner från studenter vid Swedish School of Textile. Och i vanlig ordning var det allt annat än stilrent och enkelt som mötte oss. Istället var visningen och kollektionerna maxade av kreativitet och nytänkande. Och en chans för gästerna på plats att se in i framtiden för en stund.

Marimekko-blomman firar 60 år

Marimekko SS25
Marimekko SS25
Marimekko SS25
Marimekko SS25
Annons

Marimekkos ikoniska mönster Unikko fyller 60 år i år – och det här har det finska märket firat genom en rad olika aktiveringar. Och när de presenterade sin vår- och sommarkollektion för 2025 under Köpenhamns modevecka såg vi att blomman fortsätter ta plats. Även denim, som lanserades för första gången tidigare i år syns i kommande SS25-kollektion.

Rotate avslutar modeveckan med bröllopsvibbar

Rotate SS25
Rotate SS25
Rotate SS25
Rotate SS25
Annons

Rotate avslutade Köpenhamns modevecka för den här gången. Platsen var Kungliga biblioteksträdgården – en helt fantastisk miljö. Och fantastisk var även det danska märkets SS25-kollektion. Vi fick bröllopsvibbar av vita klänningar, ofta i kombination med guldfärgade detaljer, lekfulla silhuetter, spets, fransar, draperingar och denim. Till ljudet av publikens jubel sa vi tack och hej till Copenhagen Fashion Week för den här gången.



Nya trenden: Så får du en brat summerBrand logo
Nya trenden: Så får du en brat summer

Foto: Launchmetrics/Spotlight, James Cochrane/Copenhagen Fashion Week

Annons