Populärt: Shoppingtips Modetrender Streetstyle Se Min Look Höstens trender

Det här händer under Mercedes Benz Fashion Week i Stockholm!

26 aug, 2013
AvLisa Arnell
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
catwalk-blumarine-imaxtree-elle

UPPDATERAD: Under nästa vecka är det modefokus i Stockholm! Måndag, tisdag och onsdag är visningsdagar för våra svenska designers, på torsdagen är det Fashion night och på fredag är det någon sorts återhämtningsdag för samtliga – då är bloggar, hemsidor och tidningar fyllda med allt om våren och sommaren 2014 (den är närmare än du tror!).

Vi har samlat allt som händer här så att du kan ta del av allt det som intresserar dig mest.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

line

VISNINGAR

❤ Mellan den 26–28 augusti är det visningar, i huvudsak på Berns Fashion Pavillion och i Mercedes Benz Fashion Pavilion i Kungsträdgården. Hela schemat kan du se här. Obs! Visningarna kräver personlig inbjudan. 

Annons

line

MEN – VISSA ÄR ÖPPNA FÖR ALLA!

❤ Många visningar livestreamas på storbildsskärm i Kungsträdgården. Ta med dig en vän och slå dig ner – alla får sitta front row!

Jenny Grettve visar sin vårkollektion i en installation på Story hotel. Med start på söndagen kl 17 och fram till onsdagen (28 aug) är det öppet för alla. Där finns även en pop up-store där du kan köpa plagg och accessoarer från märket.

❤ Se Cheap Mondays visning streamas live på cheapmonday.com/show eller på facebook.com/cheapmonday. Tid: Tisdag kl 18.30.

line

ANNAT KUL

❤ ELLE fortsätter även i år sitt samarbete med Bibliotekstan. Kom och hälsa på oss på Wiener Caféet (Biblioteksgatan 6) nästan hela veckan. Lyssna på modeintervjuer och bli bjuden på frukost, träffa redaktionen (mån, tis och ons). Under Fashion night (tors) kan du dessutom få komma och signa upp dig för en prenumeration (6 nr för 150 kr). Förutom att det är sjukt billigt så får du med dig en finfin premie hem. Är du redan prenumerant så säger vi: Ge bort prenumerationen till någon du tycker om och ta premien själv!

Annons

❤ Kom och häng med vänner, mittemellanvänner och ovänner på Fashion bar. Mellan kl 15-21 mån-ons är det modeyra på Berns terrass.

❤ På torsdagen (kl 12-21) kan du gå till Bukowskis (Berzelii park). Smyckesvarumärkena Cornelia Webb, Maria Nilsdotter och Sophie by Sophie ställer ut. Du kan också se en utställning med en unik samling plagg från Maison Margielas mest banbrytande kollektioner från 90-talet.

Fashion night på torsdagen – ett måste för alla shoppingsugna. NK, Sturegallerian, Moodgallerian och Bibliotekstan håller öppet mellan 17-22 och ger olika rabatter och erbjudanden speciellt framtagna för kvällen. Är du inte på shoppinghumör kan du bara komma ner och hänga. Det är DJ:s på plats, uppträdanden och överraskningar under hela kvällen. Läs mer om Fashion night på ELLE.se imorgon!

> Följ Fashion nights sida på Facebook för senaste nytt!

❤ På torsdagkvällen invigs också Prada-butiken på Sturegatan. Endast inbjudna gäster men vill du kändisspana så är det utanför den du ska hänga. Kl 18-21.

Annons

❤ Kändisspaning no 2: Johan Lindeberg och Absolut Elyx har en fest på Nobis hotel på måndagkvällen (kl 20). Endast inbjudna gäster men spaning utanför funkar ju alltid.

❤ Svenska André Saraiva är både graffitikonstnär och grundare till hippa nattklubben Le Baron. Nu återvänder han till Sverige, inviger modeveckan, har exklusiv fest på V by Sturecompagniet (endast inbjudna) och ställer ut konstprojektet Back to Sweden på Gallery Steinsland Berliner (Bondegatan 70, öppettider här).

> Läs mer som Anna Kopito skrivit om André Saraiva och Le Baron.

❤ Showroom13 på Armémuseum är öppet mån-tis. Olika designers från både mode- inredning – produkt- och smyckesdesign samt konst visas måndag 10-17 och tisdag 10-21 på Riddargatan 13.

Canon samarbetar med modeveckorna i London, Paris, Milano och Moskva – och nu även Stockholm. Under MBFW finns de på plats för att bistå journalister, bloggare och fotografer med fotosupport och senorrengöring. Har du en smutsig kamera – bege dig ner till Berns!

❤ Back slår upp dörrarna till en pop-up-butik på Hamngatan 31 (öppnar måndag kl 16). She is back, not for good på Hamngatan men för ett litet tag i alla fall.

line

visningar

Fashion night i Stockholm 2012.

jenny-grettve-elle


Design av Jenny Grettve.

Annons