Populärt: Shoppingtips Modetrender Streetstyle Se Min Look Höstens trender

ELLE-intervju: Ann Ringstrand om nya Hope-kollektionen (och Paris)

05 mar, 2014
AvJohanna Andersson
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Hope i Paris

Klockan fem på måndagskvällen var det dags för Stockholmsbaserade Hope att visa sin nya höstkollektion. Den valda platsen för eventet var 9 rue Arséne Houssaye, i Paris åttonde arrondissement, nära Champs Elysées. Trots att inspirationen till kollektionen hämtats från 90-talets London föll valet på den franska huvudstaden när modepressen bjöds in till att bevittna den intima visningen. Både svensk press och svenska modeller hade flugits in för att vara med. ELLE var givetvis på plats och fick en härlig pratstund med designern Ann Ringstrand innan visningen.

Annons

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

av JOHANNA ANDERSSON

Ann Ringstrand


Ann Ringstrand mitt uppe i förberedelserna innan visningen.

 

Hur känns det nu när ni precis ska visa er nya kollektion?

– Jag är förväntansfull och blir stundvis nervös. Men jag njuter också av att få visa mitt arbete i Paris, det är jättespännande.

Finns det fortfarande fjärilar i magen efter så här många kollektioner?

– Absolut, och givetvis mer den här gången eftersom mycket är nytt för oss runt visningseventet i Paris. Bokning av modeller och fitting av looksen är svårare att planera.

Annons

Hur skulle du beskriva resultatet av ert arbete?

– Jag är riktigt nöjd med höstkollektionen. Det är första kollektionen som jag har designat utan att samtidigt vara VD för Hope. Jag upplever att det har resulterat i en mer kreativ kollektion och att vi har vågat mer.

Vad inspirerade den här kollektionen?

– Jag är inspirerad av ett brittiskt ”underground”-märke som fanns på 90-talet och hette Vexed Generation. De skapade ett mode med syfte att skydda mot övervakningskameror. Jag gillar idén om att mode är mer än en yta och ett pris, det passar bra ihop men min designfilosofi för Hope. För visningskonceptet är jag inspirerad av Holly Hunters karaktär GJ i tv serien Top of the Lake.

Finns det en nyckellook som summerar kollektionen?

– Den skräddade rutiga ullkostymen med tillhörande skor är en typisk look. Här har jag också skapat ett kviltat kuddfodral av överblivna tygbitar från kostymprogramet. Hope donerar delar av vinsten från kuddfodralet till Stockholms Stadsmission. Vi kallar projektet för Mission Quilt.

Annons
16

Den skräddade rutiga ullkostymen är en av säsongens viktigaste looks.

 

Är det något specifikt som känns extra nytt för Hope den här säsongen?

– Jag har använt ett ulltweedtyg i heeringbone (fiskbensmönster, reds. anm.) som är kviltat på ett våtdräktsliknande skumgummi. Det skapar en skräddad men sportig känsla. Vi har designat en bomberväst och en huvtröja i det materialet. Det hela ger en skyddande look som ligger nära inspirationen från Vexed Generations design.

Annons

Har du några personliga favoriter i kollektionen?

– En favorit är en kort, rutig duffel, som jag valde att öppna visningen med. Den är vändbar och har ett Hope-tryck på ryggen.

1

Den korta duffeln är ett av Anns favoritplagg. 


Vad kommer du att ha på dig i höst?

– Jag längtar efter en skräddad och något punkig look med svarta ”boyfriend” Stay Jeans med rutiga patchar, våra nya creepers-skor Bug Shoe och en svart Poppy Coat-kappa. Under kappan har jag en klassisk gråmelangestickad tröja i herrmodell. Till det Hopes nya dunvantar i gråmelange som jag hoppas att kunderna gillar lika mycket som jag.

Annons

Vad betyder Paris för dig privat och för Hope som varumärke?

– Paris är en mycket romantisk stad och jag åker gärna hit med min man. Men oftast är jag här med jobbet och går på tygmässor eller träffar Hopes internationella inköpare från bland annat USA, Benelux och Japan.

Vad missar du aldrig att göra när du är i Paris?

– Musée Rodin är en favorit och därefter gärna lunch på Cusine de Bar på rue Cherche de Midi.

 

13
3
5
Annons
6
7
Annons
10
Annons