Populärt: Shoppingtips Modetrender Streetstyle Se Min Look Höstens trender

ELLEs Josephine Aune: "Att få se inspirerande svenskt mode och välproducerade visningar"

31 jan, 2016
AvLisa Segerson
ELLEs moderedaktör har förutspått Stockholm Fashion Weeks snackis, bästa visning och favorittrend. Läs allt i dagens modeintervju med Josephine Aune.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

På måndag är det dags för Stockholm Fashion Week. Under tre dagar visar svenska designers upp sina höstkollektioner för kommande säsong. En modefest som innebär allt från härlig streetstyle, fantastiskt svenskt mode och modemingel. Modedredaktören Josephine Aune har listat sina förväntningar.

Vilken visning ser du mest fram emot under Stockholm Fashion week?

– Svårt! Det är flera visningar och presentationer som jag ser fram emot! Filippa K, Ida Klamborn, House of Dagmar, AltewaiSaome, J.Lindeberg men också årets designer Ida Sjöstedt.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Vad tror du blir veckans höjdpunkt?

– Ska bli spännande att se Ida Klamborns visning och hennes digitala satsning med virtual reality-kameror under visningen.

Vad har du för förväntningar på Stockholms fashion week?

Att få se en dos inspirerande svenskt mode och välproducerade visningar. Men jag hoppas på att fler  visningar står på schemat till nästa säsong.

Annons

Hur laddar du bäst upp inför en modevecka?

– En intensiv vecka innan modeveckan där jag försöker jobba in så att jag inte behöver springa fram och tillbaka till redaktionen hela tiden även om en del kan göras från telefonen. Men annars laddar jag inte med något speciellt, kanske lite extra sömn och en relativt lugn helg innan. Lägger kanske lite extra krut på att lägga en härlig fuktmask och fixa naglarna kvällen innan. Älskar att sova med en grym fuktmask från Beauté Pacifique.

Hur klär man sig bäst på en modevecka?

– Nu i februari så kommer jag absolut satsa på att klä mig efter vädret – alltså varmt. Tröjor och jeans är favoriter! En mix av bekvämt och klassiskt enkelt.

Avslöja en look/outfit du kommer ha?

– Har inga satta looks och väljer nog samma dag men skjorta, jeans och boots ligger bra till som alltid.

Vad blir veckans snackis?

– Ida Klamborns visning tror jag! Och även att Fashion week Stockholm har utökats med en ny visningslokal i Kulturhuset.

De tre bästa plaggen i din garderob?

– Rundhalsade tröjor, speciellt mina kashmirtröjor från Uniqlo. Har dem i herrmodellen för de har en bättre passform. Älskar också mina oversize sidenskjortor från Filippa K och jeans från Acne.

Läs också: Ida Sjöstedt ”Kollektionen visar en mörkare, mer egensinnig sida”

På bild: Jenny Fredriksson, Josephine Aune och Emma Unckel.

 

Annons