Populärt: Shoppingtips Modetrender Streetstyle Milano fashion week Se Min Look Höstens trender

6 gånger Emily in Paris har hyllat Audrey Hepburn med sin outfit

20 sep, 2024
Har du tänkt på att Emily in Paris bjuder på flera tydliga Audrey Hepburn-referenser? Här ser du några av kostymörens alla hyllningar till den brittiska skådespelaren, vars ikoniska stil är ständigt aktuell.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
POV: Helle har tittat på reality och känner sig självsäkerBrand logo
POV: Helle har tittat på reality och känner sig självsäker

Den uppmärksamma kanske noterade det redan i första säsongen. Vi andra har blivit varse under säsong 4. Audrey Hepburn-referenserna kryllar (nåja, nästan) i Emily in Paris.

Det tog inte många avsnitt in i premiärsäsongen innan det blev uppenbart att det utöver Emily Cooper själv – och staden Paris – också finns en tredje tydlig huvudroll i den populära Netflix-serien: Den amerikanska PR-konsultens garderob.

Modet i Emily in Paris har snabbt blivit ikoniskt och karaktärernas looks har steppats upp för varje säsong.

Annons

Audrey Hepburn-hyllningar i Emily in Paris

Och vi har alltså bjudits på en hel del Audrey Hepburn-referenser sedan seriens start. Emily Cooper har flera gånger burit outfits som är väldigt lika Audrey Hepburn-karaktärers looks från tidigare filmer. Faktum är att varje säsong har innehållit tydliga referenser till den brittiska skådespelaren, vars ikoniska stil är ständigt aktuell.

Det berättar den nuvarande kostymören för serien, Marylin Fitoussi, till WWD. Hon berättar också att hon till säsong 4, när Emily åker skidor i ett av avsnitten, ville återskapa Audrey Hepburns berömda vinterlook från filmen Charade, 1963 och lyckades få tag i det exakta paret Pierre Marly-glasögon som Audrey bar då:

”När Lily provade dem grät vi, skrek och fick gåshud. Varje säsong har vi en hyllning till Audrey Hepburn, det har blivit en grej nu”.

Emily in Paris, säsong 4. stephanie branchu/Netflix

Kostymören tillägger att Lily Collins dock bar en kopia av solglasögonen (som numera hör hemma på Museé de la Lunette i Frankrike) under inspelningen, samt att hatten som Emily Cooper bär i avsnittet är i fuskpäls, till skillnad från originallooken.

Annons

Spana in övriga outfits från Emily in Paris som är skapade med tydlig Audrey Hepburn-referenser nedan.

Dramatiska teateroutfits

Emily Cooper i en dramatisk, svart klänning på teater i Palais Garnier och Audrey Hepburn iklädd en smaragdgrön Givenchy-klänning på teater i filmen Funny Face 1957.

Emily in Paris, säsong 1. CAROLE BETHUEL/NETFLIX
Annons

Röda klänningar på trappan

I kampanjbilden för del 2 av Emily in Paris säsong 4 ser vi Emily Cooper iklädd en röd klänning med operahandskar när hon går ner för Spanska trappan i Rom. En tydlig blinkning till Audrey Hepburn i Funny face, när hon går ner för trappan i Louvren.

Audrey Hepburn i Funny face, 1957. Rights Managed

Look med kjol, blus och scarf

Emily Cooper i säsong 4 iklädd kjol med markerad midja, vit blus och scarf knuten runt halsen, har tydliga referenser till Audrey Hepburns karaktär Ann i filmen Roman Holiday, 1953.

Annons
Emily Cooper i säsong 4 Netflix
Audrey Hepburns i Roman Holiday, 1953 TT

Svartvit look och enorm hatt

När Emily Cooper går på maskerad i fjärde säsongen var hennes look inspirerad av bland annat Audrey Hepburn i My fair lady från 1964.

Annons
Emily in Paris, säsong 4. Netflix
Audrey Hepburn i My fair lady, 1964 Rights Managed

Diamantprytt hårsmycke

Emily Cooper i säsong 1 och Audrey Hepburn i Funny face, 1957.

Annons
Emily in Paris, säsong 1. CAROLE BETHUEL/NETFLIX
Audrey Hepburn i Funny Face, 1957. TT
Annons

Foto: Netflix, TT

Annons