Populärt: Shoppingtips Modetrender Streetstyle Se Min Look Höstens trender

Emmy Rappe: "Världen har plötsligt blivit så liten"

14 okt, 2015
AvJenny Fredriksson
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Från bondgård till catwalk – modellivet tar Emmy Rappe runt hela världen.

Hon har precis avslutat visningssäsongen och har totalt gjort 47 (!) stycken visningar i modemetropolerna New York, London, Milano och Paris den senaste månaden. Det blir många kilometer i höga klackar och dagarna är fyllda med modeshower, kläd-fittings och sminktester under dygnets alla timmar. ELLE fick en exklusiv intervju med Emmy om hur det är att leva modelldrömmen på riktigt.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Emmy Rappe (Stockholsgruppen) är 21 år gammal, är född och uppvuxen i Strömsrum – en mjölkgård norr om Kalmar – och har nu hela världen som sin arbetsplats.

Hur känns det nu?

– Det har varit en väldigt intensiv månad med blod, svett och tårar! Men det har också varit fantastiskt roligt! Jag kan inte fatta att jag blivit rankad som en av de tio bästa catwalkmodellerna i världen denna säsong på models.com! Det är kul att så många märken har bokat mig för sina fantastiska kollektioner.

Annons

Din konstigaste outfit?

– Min konstigaste outfit var nog på Chanel då jag hade en rosa plastliknande oversize-dräkt på mig. Inte riktigt något jag skulle ha på mig till vardags om man säger så!

Säsongens roligaste visning?

– Louis Vuitton-teamet har blivit lite som en modefamilj i branschen så för mig är det den bästa visningen och jag kunde inte avsluta säsongen på ett bättre sätt!

Den roligaste visningen förra säsongen?

– Jag tycker att resortvisningarna är de roligaste. De brukar ha häftiga locations och resortveckan var helt crazy för min del. Jag gick Chanelvisningen i Korea, sen direkt till Palm Springs i Kalifornien för att gå Louis Vuitton och efter det åkte jag direkt till Cannes för Dior! Helt fantastiskt men galet – världen har plötsligt blivit så liten!

Den trevligaste designern?

– Jag har en alldeles speciell relation till designern Nicolas Ghesquière. Han är väldigt personlig med modellerna samtidigt som han är otroligt professionell! Nicolas har tidigare flugit in mig ett flertal gånger för att göra de första provningarna för kommande kollektioner. Jag är också så klart ett stort fan av Alessandro Michele och hans debut för ”nya Gucci”. Jag är otroligt hedrad att vara en del av hans nya kampanj.

Annons

Din bästa skönhetsprodukt?

– Jag älskar min Clarosonic-borste. Den passar alla och rengör ansiktet från grunden. Perfekt sätt att få bort allt smink efter en lång dags plåtning! Till och med min bror som pluggar jordbruk på Alnarp köpte en nu när han var och hälsade på mig i New York. Han bara älskar den, han kom ut ur badrummet och sa: åh jag känner mig så fräsch!

Beskriv din stil med tre ord?

– Bekvämt, homelessboho  & chic!

Klicka in på bildspelet för att se ett axplock av Emmys prestigefyllda visningar:

Foto Imaxtree

Mer läsning från ELLE:

Artisterna som uppträder på Victoria’s Secret Fashion Show 2015 >

Mina ELLE-galaminnen: Carin Rodebjer >

Så uttalar du alla modemärken och designers >

Annons