Populärt: Shoppingtips Modetrender Streetstyle Se Min Look Höstens trender

En skattkista mitt i modeveckan: Cornelia Webb, Sophie by Sophie och Maria Nilsdotter

29 aug, 2013
AvLisa Arnell
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
SMYCKEN-BUKOWSKIS-PUFF

Ett nytt inslag på Mercedes Benz Fashion Week i år är att en tredje arena adderats: Bukowskis juvelsalong. Maria Nilsdotter, Cornelia Webb och Sophie by Sophie visade i varsin del av lokalen upp sina smyckeskollektioner för våren/sommaren 2014. Vi var där och beskådade och trånade – och vill ta med oss både ringar, halsband och armband från alla tre.

av KATARINA MUHR, LISA ARNELL foto TAM THI LE CAO

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

black-line
IMG_5884-Edit-2
Annons

MARIA NILSDOTTERs karaktäristiska punkiga estetik ser vi även i 2014 års vår– och sommarkollektion. Den har fått namnet My town och är inspirerad av Stockholm. I Marias egenuppbyggda fantasistadssilhuett trängdes ringar, halsband, armband och större smycken bland tinnar och torn. Huvudmaterialen är silver, pläterat silver och guld med pärlemor, samt ädelstenar i grönt, gult och rosa.

IMG_5853-Edit
IMG_5850-Edit
Annons

IMG_5873-Edit

black-line

IMG_5902-Edit

CORNELIA WEBB satsade på ett undervattenstema med former av snäckor, sjöhästar och akvatiska under. På Bukowskis visades smyckena i olika installationer med vattenelementet närvarande. Bland de vattendränkta ringarna, halsbanden och armbanden simmade små turkosa akvariefiskar. I olika nyanser av blått och rosa, med inslag av pärlemor, är kollektionen Made by the sea, beneath the surface en verklig havsskatt.

IMG_5826-Edit
IMG_5824-Edit
Annons
IMG_5822-Edit
IMG_5795-Edit
Annons

black-line

IMG_5894-Edit

SOPHIE BY SOPHIE. Irreguljära former och stenar mixat med diamanter och safirer är en bra sammanfattning av Sophie by Sophies smycken för nästkommande sommar. Sophie Gyllenhammar har inspirerats av den österrikiska konstnären Gustav Klimt som använde mycket guld, mosaikmönster och starka färger i sina målningar. I Sophies del av lokalen var väggarna smyckade med fotografier av hennes smycken i vackra blomsterramar och på en scen uppträdde två perfomancedansare med utvalda smycken i fokus.

Annons
IMG_5839-Edit
IMG_5838-Edit
IMG_5835-Edit
Annons

IMG_5843-Edit

black-line

MINGEL FRÅN SMYCKESVERNISSAGET

IMG_5841-Edit

Pär Engsheden (t.v.)

Annons
IMG_5820-Edit

ELLEs Jenny Fredriksson (i mitten).

IMG_5819-Edit
IMG_5815-Edit

Efva Attling.

Annons