Populärt: Shoppingtips Modetrender London Fashion Week Streetstyle Se Min Look Höstens trender

Gant firar 75 år med kollektion inspirerad av arkivet

12 sep, 2024
Gant firar 75 år med kollektion inspirerad av arkivet
Som en hyllning till 75 år av amerikanskt sportmode lanserar modevarumärket Gant en limiterad kapselkollektion inspirerad av arkivet. Och säsongens it-tröja (rugby-tröjan) är stjärnan i kollektionen.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
ELLE Trend #6 – Höstfärger att bära 2024Brand logo
ELLE Trend #6 – Höstfärger att bära 2024

Sugen på säsongens it-tröja – rugbytröjan? Se till modevarumärket Gant som firar hela 75 år av amerikanskt sportmode. I samband med att modevarumärket markerar sitt 75-årsjubileum lanseras en limiterad kapselkollektion skapad för att hylla deras arv och unika arkiv.

Annons

– Vi har åstadkommit fantastiska saker under de senaste 75 åren och vi är mycket stolta över vårt arv och vårt unika arkiv, där vi förvarar flera tusen vintage Gant-plagg från de senaste sju decennierna, berättar Christopher Bastin, kreativ chef på Gant i ett pressmeddelande.

– Vi fortsätter att hedra vårt arv som ett av de ursprungliga amerikanska sportmodevarumärkena med 75-årsjubileumskollektionen, som innehåller upphöjda collegestilar samt limiterade utgåvor av våra favoritplagg från arkivet, fortsätter han.

Annons

Favoritplagg från Gant-arkivet som inspiration

– Den här jackan är något utöver det vanliga: en varsityjacka i helskinn från 1980-talet, köpt av någon som älskade den och använde den tills den var utsliten. Vi återskapade den i det finaste vegetabiliskt garvade lädret och bytte ut den mot en vanlig ribbad krage. Jag brukar normalt inte vilja ändra på klassiska plagg, men uppdateringen gjorde den ännu bättre, berättar Christopher Bastin.

Jubileumskollektionen är designad med inspiration från modemärkets unika arkiv och visar limiterade plagg som fångar allt från klassiska skjortor till sportiga rugbytröjor (som just nu även står sig stark som säsongens it-plagg).

Den limiterade kollektionen lanseras den 12 september och här kan du spana in hela jubileumskollektionen.

Fyra rugbytröjor som från den limiterade kollektionen:

Foto: Gant

Annons