Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Shoppingtips Modetrender New York Fashion Week Streetstyle Se Min Look Höstens trender

Spana in höstens Uniqlo:C kollektion – designad av nya kreativa chefen Clare Waight Keller

04 sep, 2024
Uniqlo:C lanserar höstkollektion och ny Heattech-blandning.
Brittiska designern blir kreativ chef hos Uniqlo, en helt ny Heattech-blandning lanseras och höstkollektionen för Uniqlo:C kommer till butik. Här är nyheterna att ha koll på hos det japanska märket.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Ikoniska bröllopsklänningar genom tidernaBrand logo
Ikoniska bröllopsklänningar genom tiderna

Den brittiska designern Clare Waight Keller har sedan ett år tillbaka varit kreativ chef för den populära speciallinjen Uniqlo:C hos det japanska märket med samma namn. Nu lanseras hennes andra höstkollektion för speciallinjen och i samma veva kom nyheten om att hon går in som kreativ chef även för Uniqlos huvudkollektioner.

Vem är Clare Waight Keller?

Om du inte redan har koll på den brittiska designern med imponerande karriär kan vi lova att du med största sannolikhet har koll på några av hennes tidigare kreationer och arbetsplatser. Hon är nämligen kvinnan bakom Meghan Markles bröllopsklänning (se den här), hon har jobbat för modehus som Chloé, Ralph Lauren och Givenchy och nu skapar hon alltså magi hos det japanska varumärket Uniqlo.

Annons
Foto: Uniqlo
Foto: Uniqlo

Blir du nyfiken på att veta mer om den brittiska designern? Blicka hit! Under lanseringen av den första Uniqlo:C kollektionen förra året träffade ELLE designern. Du hittar hela intervjun med allt från hennes tankar om framtidens mode till hennes bästa Tokyo-tips här!

Foto: Uniqlo
Foto: Uniqlo

Så ser höstens Uniqlo:C-kollektion ut

Den andra höstkollektionen för Uniqlo:C visar, precis som den första, ett helhetsintryck av den brittiska designerns formspråk där moderna klassiker mixas med funktion och hög kvalitet. Funktionella ytterplagg i tidlös design, stickade klassiker i värmande material och skräddade plagg för vardag som fest. För första gången någonsin lanseras även en herr-kollektion i Uniqlo:C som även den genomsyrar en stilren känsla men med en aning sportig och avslappnad stil.

ANNONS Här kan du se alla plagg från höst- och vinterkollektionen:

Uniqlo:C kollektion grön look
Foto: Uniqlo

4 utvalda plagg från kollektionen:

troja gra heattech
Grå polotröja i kashmirblandning (Heattech extra warm).
ANNONSSe mer och köp här.Finns i 6 olika färger.
grå byxor skräddade uniqloc
Kritstrecksrandiga kostymbyxor med hög midja i grått.
ANNONSSe mer och köp här.Dessa byxor finns även i svart.
Annons
kappa beige uniqloc
Stilren sandfärgad kappa i ullblandning.
ANNONSSe mer och köp här.Finns i 3 olika färger.
kashmirtröja beige uniqloc
Overzied kashmitröja med klassisk v-ringning.
ANNONSSe mer och köp här.Finns i 5 olika färger.

Uniqlo lanserar Heattech extra warm i kashmirblandning

Det visas även glada nyheter när det kommer till det japanska varumärkets populära Heattech-plagg. De ultratunna och varma Heatteach-plaggen har snabbt blivit en favorit i många garderober världen över, såväl i Sverige som globalt, och nu lanseras en helt ny materialblandning. I samband med Uniqlo:C-höstkollektion lanseras Heattech extra warm vilket innebär att vi nu kommer kunna ta del av dessa tunna och varma tröjor i en extra mjuk kashmirblandning. I kollektionen finns både en långärmad tröja med klassisk rundad halsringning och en hög polokrage i färger som svart, grå, brun och grön. Perfekt för den skandinaviska vintern, om du frågar oss.

Annons

Höst- och vinterkollektionen 2024 för Uniqlo:C lanseras online och i alla svenska butiker den 5 september. Se hela kollektionen ANNONS HÄR.

heattech extra warm troja brun
Chokladbrun Heattech-polotröja i kashmirblandning.
Finns i 6 olika färger.
grön uniqlo c heattech troja
Olivgrön Heattech-polotröja i kashmirblandning.
Finns i 6 olika färger.
Annons
Annons