Populärt: Shoppingtips Modetrender Streetstyle Se Min Look Höstens trender

Lista: De 10 hetaste modemärkena 2019

13 nov, 2019
Hetaste modemärkena 2019
2019 är snart över och när vi summerar det gångna modeåret finns det ett märke som är hetare online än alla andra. Kan du gissa vilket?
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

När shoppingbeteendet hos mer än fem miljoner köpare per månad analyserats av Lyst Index – finns det ett modehus som slår alla andra. Här är listan över de tio hetaste märkena online 2019!

1. Off-White

Rakt in på förstaplatsen! 2019-års hetaste märke online är Off-White – en skräll kan man säga, då märket inte ens låg på top 3 förra året. Men det går inte att blunda för det faktum att allt Off-Whites grundare och chefsdesigner Virgil Abloh tar i blir till succé, speciellt under 2019. Nyligen lanserades det efterlängtade samarbetet med Ikea och när Off-White tidigare i år lanserade en exklusiv kollektion med  Mr.Porter, var det över 4000 personer på väntelistan för Virgils återanvändbara vattenflaska. Grattis till förstaplatsen!

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Off-White FW19
Backstage på Off-White FW19

2. Gucci

Gucci håller ett stadigt grepp om andraplatsen för andra året i rad. 2019 investerade modehuset tio miljoner dollar i ett nytt program för att förbättra mångfalden och inkludering. En välförtjänt andra plats!

Annons
Gucci FW19
Gucci FW19.

3. Balenciaga

Balenciaga som tidigare haft första platsen säkrad de senaste tre åren kan nu se sig besegrad av Vigril Abhlos Off-White. Under året har bland annat Balenciaga varit aktuella i samarbetet med Farfetch om att skapa en exklusiv kollektion med en mer hållbar framtid i åtanke.

Balenciaga FW19
Svenska agenten Britta Lund gick Balenciagas FW19-visning.
Annons

4. Valentino

Valentino FW19
Neondröm på Valentino FW19.

Det surrar om Valentino som aldrig förr! Under året gav de Birkenstock ett high fashion-ögonblick. Dessutom fick de ett viralt genomslag när Brie Larsson bar Valentino på premiären till Captain Marvel. Säsongen bjuder på neon i skira tyger.

5. Fendi

Fendi FW19
Modellen Ugbad Abdi gick Fendis FW19- visning

Varumärket – och världen – sörjde Fendis Creative director Karl Lagerfelds bortgång tidigare i år och under höstvisningen hyllades hans 54 år hos modehuset. Fendi tycks, trots Karls bortgång, vara ett av årets fem hetaste märken.

Annons

6. Prada

Prada backstage FW19
Backstage på Prada FW19.

Med Gigi Hadid som varumärkets nya ansikte tar Prada sig in på heta listan 2019. Samtidigt meddelade modehuset att ett nytt mångfaldsråd inrättats efter kritiken de fått angående en av Pradas nyckelringar. Viktigt!

7. Stone Island

Stone Island FW19
Stone Island FW19.

Stone Island har fortsatt sitt samarbete med Supreme under året och lanserade en efterlängtad SS19-kollektion redan i mars – vilket ledde till enorm hype!

Annons

8. Versace

Versace Fw19
Versace FW19.

Det har varit ett händelserikt år för Versace som, utöver deras vanliga main-kollektioner, även lanserat tre smyckeskollektioner under året. Och hösten 2019 kommer vi alltid minnas som Jennifer Lopez frammarsch på catwalken iklädd en uppdaterad variant av den ikoniska Grammy-klänning signerad Versace.

9. Vetements

Vetements FW19
Vetements FW19.

Vetements, som länge kritiserats för deras relevans tre år efter de exploderade i modebilden, har i år halkat ner från en tredje- till en niondeplats och håller i sig med nöd och näppe – mycket tack vare deras samarbete med Levi’s som skapade en stor efterfrågan världen över.

Annons

10. Saint Laurent

Saint Laurent FW19
Partysäsong = Saint Laurent FW19!

Efterfrågan på modehusets klassiska monogramkedja fortsätter att driva både försäljning och relevans till modehuset över hela världen. Saint Laurents chefsdesigner Anthony Vaccarello har under året fortsatt på sitt spår, att skapa plagg för artister som Travis Scott.

Foto: Imaxtree

LÄS MER:

Här är de viktigaste modetrenderna våren 2020

20 trendiga och långa kappor till höstsäsongen 2019

Årets jultröjor är här! 15 fulsnygga köp till julen 2019

Annons