Populärt: Shoppingtips Modetrender Streetstyle Se Min Look Höstens trender

Marimekkos SS16-kollektion – yngre än tidigare

13 okt, 2015
AvLisa Arnell
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Under Paris Fashion Week visade mönsterglada märket Marimekko sin SS16-kollektion för inbjuden press och gäster. ELLEs Jenny Fredriksson var på plats för att se det ”nya Marimekko”.

Visningen ägde rum på Palais de Tokyo och var den första kollektionen helt designad av märkets nya creative director Anna Teurnell och stylad av svenska Mattias Karlsson. Sedan Anna tillträdde har Marimekko medvetet rört sig mot en yngre och mer modemedveten publik, samtidigt som det varit viktigt för dem att behålla och förädla Marimekkos gedigna arv.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

SS16-kollektionen är en hyllning till de viktiga kvinnor som varit med och skapat Marimekko, däribland Armi Ratia som grundade företaget 1951 och designers som Maija Isola, Vuokko Eskolin-Nurmesniemi och Annika Rimala som var drivande när märkets identitet skapades under 50– och 60–talet.

Se bilderna från visningen här.

Creative direction: Anna Teurnell

Stylist: Mattias Karlsson 

Hair: Hirofumi Kera for Shiseido 

Make up: Lyne Desnoyers and MAC pro team 

Production: Brachfeld 

Music: Jaakko Eino Kalevi

Annons