Populärt: Shoppingtips Modetrender Streetstyle Se Min Look Höstens trender

Nina Campioni: "Jag tycker vi alla ska klä upp oss lite extra under modeveckan"

01 feb, 2016
AvLisa Segerson
I dag slår modeveckan i Stockholm upp sina portar och visningar med hösten 2016 års mode kommer rulla som på löpande band under tre underbara dagar. ELLEs modebloggare Nina Campioni ser fram emot och få se säsongens modebild målas upp framför sina ögon.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Det är dags för Stockholm Fashion Week AW16. ELLE har intervjuat modeexperten och bloggaren Nina Campioni för att ta tempen inför de kommande dagarna.

Vilken visning ser du mest fram emot under Stockholm Fashion Week?

– Riktigt svår fråga, men jag tycker det är extra kul att Valerie är tillbaka efter mammaledighet, ska bli spännande att se om hennes stil förändrats och vilka nya steg hon tagit medan hon varit ”borta”. Sen älskade jag Filippa Ks förra visning så jag hoppas på ännu en hit-visning från dem!

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Vad har du för förväntningar på Stockholms fashion week?

– Jag hoppas att den ska bli lite mer party än de senaste modeveckorna. Det har varit alldeles för dåligt med champagne och flärd, haha. I övrigt förväntar jag mig självklart inspirerande kollektioner, roliga kändisar, härligt mingel och framför allt att bara träffa alla grymma kollegor som finns på sveriges modescen!

Hur klär man sig bäst på en modevecka?

Annons

– Ja, det är ju den svåra frågan. Speciellt när det är vinter-veckan. Det är ju inte helt lätt att klä sig glammigt samtidigt som det är vinter och kallt. Men framför allt ska man ju vara sig själv. Men jag föredrar om vi alla klär upp oss lite extra för modeveckan!

Avslöja en look/outfit du kommer ha?

– Jag hittade en fantastisk vintage-tröja när jag var på en marknad i Bangkok (kom precis hem därifrån dagarna före modeveckan), så den kommer jag nog ha tillsammans med en 70tals-inspirerad look.

Vad blir veckans snackis?

– Förhoppningsvis blir det ”Alla designers inspireras av Nina Campioni i kommande kollektioner”. Men OM det inte blir det så tror jag och hoppas att snackisen blir att det var en ovanligt glammig och festlig modevecka med massor av folk och inspirerande kollektioner. Känns som att det behövs ny fart och energi i modeveckan så det hoppas jag att det blir.

De tre bästa plaggen i din garderob?

Annons

– Vit skjorta med retroslag från Acne, perfekt sittande denimflare från Zara och mina Adidas Superstars som jag använder i stort sett varje dag.

Beskriv din egen stil?

– För ett år sen hade jag sagt: svart, rockigt och skinn. Men det senaste året har något hänt i min garderob, jag blev helt tagen av den senaste 70talsvågen och har verkligen tagit in allt från blommiga mönster och singoallablusar till färglada polos och manchester. Så, just nu kan jag inte beskriva min stil, den håller på att muteras!

Vad betyder mode för dig?

– Det betyder JAG:et. Genom mode uttrycker jag mig själv. Och precis som jag skrev ovan om att min stil håller på att muteras så är det en avspegling över mitt eget liv. Hela mitt liv har förändrats oerhört de senaste två åren: jag har blivit mamma, jag har gift mig, jag har sagt upp mig, jag har startat eget företag, jag har rest till nya länder. Och så vidare. Mode och stil lever i symbios med livet självt. Därför är det så spännande!

Annons

Vem är din största modeförebild?

– Hm. Har nog aldrig direkt haft någon specifik person. Men mina vänner inspirerar mig mycket stilmässigt. Jag plockar lite från alla jag möter. Och Pinterest är en stor källa till inspiration.

Vad inspirerar dig allra mest?

– Mina vänner och familj helt klart. Jag kan inte nog betona hur många fantastiska och inspirerande människor jag har runt om mig. Smarta, roliga, insiktsfulla, företagsamma, solidariska, stilfulla och varma människor. Det inspirerar mig varje dag.

Läs Nina Campionis blogg för mer uppdatering under veckan. 

Annons