Populärt: Shoppingtips Modetrender Streetstyle Se Min Look Höstens trender

Här är helt nya plagget som spås dominera vårmodet 2025

03 okt, 2024
Här är helt nya plagget som spås dominera vårmodet 2025
Vi ser ett helt nytt plagg på catwalken, en hybrid mellan byxa och kjol. Blir det vårens hetaste och mest omtalade plagg? Mycket talar för det. Läs mer!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
ELLE Trend #8 Material och mönster som trendar stort hösten och vintern 2024Brand logo
ELLE Trend #8 Material och mönster som trendar stort hösten och vintern 2024

Från New York, via London till Milano och avslutningsvis Paris – de internationella modeveckorna har under ungefär en månads tid avlöst varandra. Världens största modehus har presenterat vad de har att bjuda på till våren och sommaren 2025. Nu är fashion month över, vi är fullproppade med inspiration och då vet du vad vi på ELLE gör. Det är hög tid att djupdyka ner i och sammanfatta nästa vårs stora trender.

Redan nu kan vi konstatera några tydliga vårtrender. Däribland det bohemiska modet, trenchcoaten, gnistrande detaljer och blommigt på olika sätt.

Annons

Blir byxkjolen vårens stora trendplagg 2025?

Men vi ser också ett helt nytt plagg till kommande säsong, nämligen byxkjolen – eller den enbenta byxan. En hybrid mellan kjol och byxa.

Det hela började under Milano Fashion Week när Bottega Veneta lyfte fram byxkjolen som ett nyckelplagg i sin SS25-kollektion. Den klassiska kostymen fick en lite roligare (och lite mer chic) look genom greppet och vi såg en tredelad kostym på ett helt nytt sätt.

Bottega Veneta SS25
Bottega Veneta SS25
Bottega Veneta SS25
Bottega Veneta SS25

Louis Vuitton visade sin take på hybridplagget under Paris Fashion Week några dagar senare. Vi såg flera dressade looks där löst sittande byxor hade ett långt och ett kort ben. Och det var i det här ögonblicket vi insåg att det nya sättet att bära byxor på kan bli en vårtrend att räkna med.

Launchmetrics.com/spotlight
Louis Vuitton SS25
Launchmetrics.com/spotlight
Louis Vuitton SS25

Vidare har vi under de senaste veckorna sett flera modehus som leker med gränserna just mellan byxa och kjol. Christopher Esber visade svarta byxor med inbyggd transparent kjol, liknande byxkjol presenterade även Lacoste och hos Sportmax såg vi byxor med öppna sidor samt kjolar som såg ut som byxor bakifrån. Victoria Beckham lät ena benet vara synligt genom en stor slits på byxan.

SALVATORE DRAGONE
Christopher Esber SS25
Launchmetrics.com/spotlight
Lacoste SS25
Gianluca Carraro/launchmetrics.com/spotlight
Victoria Beckham SS25
launchmetrics.com/spotlight
Sportmax SS25
Annons

Så till våren och sommaren 2025 suddar vi alltså ut gränserna mellan byxa och kjol genom att bära enbenta byxor, kjolar som ser ut som en byxa eller helt enkelt drar kjolen du redan har hemma över byxan innan vi går hemifrån.

Är det praktiskt? Vet inte. Men det känns nytt och kul! Och mycket talar för att ledorden för säsongen blir: Varför välja mellan kjol och byxa när man kan bära både och – samtidigt?

Foto: Launchmetrics/Spotlight

Annons