Populärt: Shoppingtips Modetrender Streetstyle Se Min Look Höstens trender

Första kvinnan på månen kommer bära Prada – så ser rymddräkten ut

23 okt, 2024
Första kvinnan på månen kommer bära Prada – så ser rymddräkten ut
Den första kvinnan som landar på månen kommer göra det iklädd Prada. Det italienska modehuset har i samarbete med Axiom Space designat rymddräkten, som också kommer bäras av den första icke-vita personen på månen.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
ELLE Trend #9 Smyckestrender som dominerar i höst och vinterBrand logo
ELLE Trend #9 Smyckestrender som dominerar i höst och vinter

Astronauten bär Prada! Åtminstone kommer den första kvinnan som landar på månen att göra det. För det italienska modehuset har nu tagit ett giant leap – för att dra en rymdreferens – utanför mode-sfären. Tillsammans med Axiom Space har lyxmärket designat en rymddräkt, som enligt Nasa kommer bäras både av den första kvinnan och den första icke-vita personen att sätta fötterna på månen.

Den nya dräkten presenterades under International Astronautical Congress i Milano förra veckan och är avsedd för rymdfärden Artemiss 3, den första bemannade månlandningen sedan 1972.

Annons

Enligt ett pressmeddelande från Prada och Axiom Space gav Nasa uppdraget att utveckla kostymen till Axiom Space, ett företag verksamt inom rymdinfrastruktur, vilka i sin tur slog ihop sig med Prada. Tillsammans har de fokuserat på materialtillverkning och designen av dräktens yttre lager och även om hög prestanda givetvis hade högsta prioritet, så ville de också inspirera framtida rymdutforskningar på ett visuellt plan.

PRadas signaturfärg

Så, hur ser då rymddräkten ut? Bilderna avslöjar att den inte är smyckad med Pradas logga, men däremot har den modehusets röda signaturrand på flera ställen.

Annons

Astronauterna för det kommande uppdraget har ännu inte tillkännagetts, men Nasa har sedan tidigare bekräftat att de med Artemiss 3 kommer landa såväl den första kvinnan som den första icke-vita personen på månen. Rymdfärden planeras äga rum tidigast i september 2026.

Vad som också återstår att se är vilken Prada-väska de kommer välja att matcha med!

Foto: Prada/Axiom Space

Annons