Populärt: Shoppingtips Modetrender New York Fashion Week Streetstyle Se Min Look Höstens trender

Prinsessan Dianas favoritsmycke firar 100 år

21 aug, 2024
Prinsessan Dianas favoritsmycke firar 100 år
Hela 100 år har gått sedan prinsessan Dianas favoritsmycke först skapades och än idag är det ett smycke många drömmer om. Och nu finns nya uppdaterade varianter av den populära ringen!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Trinity-ringen signerad det franska lyxjuvelhuset Cartier är ett av världens mest ikoniska smycken genom tiderna. Varför? Låt oss ta en djupdykning!

Elle kungligt #5 - Väskorna som är döpta efter DianaBrand logo
Elle kungligt #5 - Väskorna som är döpta efter Diana

100 år av popularitet

Förutom en rik och fascinerande historia (som sträcker sig hela 100 år tillbaka i tiden) är Trinity-ringen ett smycke som aldrig tappat sin popularitet. Allt startade över ett sekel tillbaka i tiden. Närmare bestämt år 1924 då Louis Cartier, sonsonen till grundaren av det franska lyxmärket, skapade ringen. Med en tredelad design består den av tre sammanlänkade ringar i olika ädelmetaller. Gult guld som symboliserar trohet, vitt guld för vänskap och rött guld som står för kärlek. Med andra ord är det en chic ring designad för att vara mer än bara ett smycke. Den franska poeten, dramatikern och filmregissören Jean Cocteau, som även var nära vän till Louis, var en av de allra första personerna att bära ringen och bar ofta två ringar på lillfingret.

Annons
Jean Cocteau, nära vän med grundaren av ringen Louis Cartier, var en av de allra första att bära ringen – ofta med två Trinity-ringar på lillfingret.
Jean Cocteau, nära vän med grundaren av ringen Louis Cartier, var en av de allra första att bära ringen – ofta med två Trinity-ringar på lillfingret. Foto: TT

Prinsessan Diana med trinity-ring på lillfingret

En av våra största stilikoner genom tiderna, prinsessan Diana, syntes under de första åren som prinsessa ofta med den ikoniska ringen – på sitt lillfinger! Ett stylingknep som inte alls var vanligt i kungliga sammanhang på den tiden men som har kommit att inspirera många sedan dess. Precis som Louis Cartiers vilja, att bäraren själv får tolka hur den ska bäras, bar hon ofta ringen tillsammans med ytterligare en familjering.

Annons
Prinsessan Diana med Cartier ring år1983.
TT
Ring Prinsessan Diana Cartier
Diana med Cartier ring år 1980 TT
Lillfingerring Cartier Diana
Annons

En ny samling ikoner

Utöver originalringen, som än idag säljs som vanligt, firas smyckets hundra år med nya ikoniska ringmodeller. Under jubileumsåret har nya uppdaterade varianter av ringen lanserats där allt från både nätta och mer rejäla ringar finns med. Bland annat en modell klädd med diamanter och en annan modell med fyrkantig design. Här kan du se hela Trinity-kollektionen hos det franska lyxmärket.

Foto: TT/Cartier

Annons