Populärt: Shoppingtips Modetrender Streetstyle Se Min Look Höstens trender

Reflexions – en hyllningsfilm till Chanels Rouge Coco

02 jun, 2015
AvLisa Arnell
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Den visionära fotografduon Peter Farago och Ingela Klemetz Farago har skapat en hyllningsfilm till det ikoniska läppstiftet Rouge Coco. I filmen Reflexions syns åtta skandinaviska modeller i en drömsk värld med några av de 29 nyanserna i fokus. Filmen är skapad i samarbete med ELLE och visas exklusivt på ELLEs hemsidor i Norden.

Peter och Ingela har tidigare gjort fotoboken Northern women in Chanel där de fotograferat 45 av de största modellerna från Norden och de baltiska länderna i nya och äldre kollektioner från Chanel. Vi bad Ingela och Peter att berätta mer om den nya hyllningsfilmen.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

PETER FARAGO INGELA KLEMETZ FARAGO

Hur kom ni i kontakt med Chanel? 

– Vi gjorde en editorial med Chanel för några år sedan och de gillade vårt sett att se på mode och bild. Vi fick då möjligheten att göra våran bok Northern Women in Chanel med dem, som blev en 400 sidor tjock bok samt en utställning som nu rest runt världen. Vi fotade 46 modestories  för boken där vi hade ett väldigt nära samarbete och carte blanche till Chanels Haute Couture och Pret a Porter-arkiv. Det var en fantastisk upplevelse att få ta del och se all historia som modehuset har serverat världen.

Annons

Läppstiftet Coco rouge är stjärnan i filmen, vad är den största utmaningen när man gör film med sådant fokus på en makeupdetalj? 

– Vi har en kärleksaffär med beauty och sagan som finns att berätta bakom varje ansikte är intressant att trolla fram.  Vi försöker alltid att utmana oss själva inför varje fotografering, att känna att vi utvecklas och inte blir repetitiva är något som vi lägger stor vikt vid. Det var väldigt spännande att få arbeta med ansiktet i fokus och se varje liten muskel. Att fånga blickar och läppar som talar  i närbild var väldigt dynamiskt. Skönhet har alltid förtrollat människor, konstnärer och även oss.

– Jag älskar läppstift och det är bland det viktigaste i min garderob, tillägger Ingela.

FARAGO_CHANEL_COCO_ROUGE_1

Det är bara skandinaviska (och fantastiska!) modeller med i filmen, hur valde ni ut dem? 

– I denna film ville vi jobba med de nya unga heta modellerna. Emmi Rappe och Hedvig Palm kom precis hem från fantastiska fashion weeks, både hemma i Stockholm och de internationella. De var två av de hetaste modellerna denna säsong och de gick alla de stora visningarna. Alla tjejerna  var helt otroligt duktiga och de var väldigt skickliga på att ta regi och förstå vår vision. Filmen handlar om hur vi speglar oss i andra människor och i varandra, både med beundran och avund.

Annons

Du Ingy, fick ta emot Årets hederspris på ELLE-galan, vad är essensen i mode enligt dig? 

– Att alltid vara mig själv, jag har aldrig haft ett behov att vara offer för trender utan det måste kännas rätt för mig. Jag har inte heller haft ett behov av att spegla mig i andra människor. Jag försöker att alltid att vara sann mot mig själv.

Vad tycker du är det mest spännande inom svenskt mode just nu?

– Självklart Acne, vi gillar verkligen deras uttryck.

Ni arbetar som par, vad innebär det? 

– Vi trivs att vara med varandra dygnet runt.  Våra visioner om livet och arbetet är som handen i handsken och lädret känns fortfarande fräscht och spänstigt…

Är det viktigt med en tydlig gräns mellan arbete och privatliv? 

– Nej, inte för oss.

Se kortfilmen Reflexions här, om Chanels Rouge Coco.

Annons