I maj skördas rosorna till Chanel No5 – fälten nere i Grasse i Frankrike är fyllda av blommor som ska plockas, tas in i fabrikerna och till slut bli parfym. Elizabeth och Victoria Lejonhjärta följde med på en resa från blomsteräng till parfymflaska – här är deras ord.
Annons
Två gånger om året anordnar Chanel resor ner till Grasse, en stad i sydöstra Frankrike där blommorna till deras parfymer växer. Resan de gör i maj sker samtidigt som skörden av May Rose är i full gång, rosen som är av huvudingredienserna i Chanel No5. Resan till Grasse är också en hyllning av savoir-faire, en unik know how och kunskap som Chanel har varit med och bevarat och utvecklat under många år.
I år var systrarna Lejonhjärta med på resan och vi fick i efterhand ta del av deras unika bilder och ord från de fullspäckade dagarna. Följ med ut på rosfälten och in i Chanels magiska värld och upplev resan genom Elizabeth och Victorias ögon och ord.
Så skapas en Chanel-parfym
* savoir faire står för ett särskilt kunnande som förs vidare över tid.