Populärt: Shoppingtips Modetrender London Fashion Week Streetstyle Se Min Look Höstens trender

Så funkar det att betala med sms från mobilen

01 maj, 2013
AvLisa Arnell
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Från 1 augusti 2012 gäller betaltjänstlagen, som stärker konsumentskyddet vid betalningar. Liknande regler finns i flera EU-länder och kommer från ett EU-direktiv. (läs mer på finansinspektionens hemsida här).

I Sverige har mobiloperatörerna valt att starta något som heter WyWallet, vilket alltså är det du behöver för att numera kunna rösta (eller göra betalningar) från din mobiltelefon. Nedan kan du läsa om vad det är, vad det innebär och hur du skaffar det. All text är tagen från Mywallet.se.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

OM MYWALLET:

WyWallet är en mobil plånbok som du använder för att betala och föra över pengar med mobilen.

Annons

Mobiloperatörerna har valt att starta WyWallet för att tillsammans satsa på den mobila plånboken. Genom ett gemensamt bolag kan man bättre utveckla alla typer av mobila betalningar (inte bara SMS) än att göra det var och en för sig. Dessutom slipper operatörerna anpassa sig till Betaltjänstlagen för att kunna fortsätta med SMS-betalningar vilket skulle innebära att varje operatör tvingades att bygga helt nya verksamheter.

WyWallet startades sista oktober 2011 som ett resultat av att fyra konkurrenter; Telia, Tele2, Telenor och 3, gick samman i ett bolag som tar ett gemensamt grepp om mobila betalningar. Genom våra ägare kan vi erbjuda mobila betalningar till 97% av alla svenskar med mobiltelefon.

Med WyWallet kan du betala SMS-köp till alla andra försäljningsställen som tar betalt via SMS (välgörenhetsgåvor, varuautomater, parkering, prenumerationer, hyra film på nätet mm). Har försäljningsstället ett kortnummer som börjar på 72 kan du betala med WyWallet.

Annons

Med WyWallet-appen går det även att överföra pengar direkt till 97 procent av Sveriges mobilanvändare, betala snabbt och säkert på nätet, samt fylla på kontantkort.

Alla med svenskt personnummer och svensk folkbokföringsadress är välkomna att bli WyWallet-kunder.

Enklaste sättet att bli är att ladda ner appen direkt till din mobil, från App Store, Google Play, eller från mywallet.se för dig som har en mobil som klarar av Java-appar.

Du kan även bli kund via SMS-registrering genom att skicka WW till 71 798 (OBS: går endast för privatabonnemangskunder).

Du som inte har en smartphone kan skapa ett WyWallet-konto här på vår websida. Du väljer hur du vill betala för dina SMS-köp (via bank-/kreditkort eller via faktura) och sedan koppla det till ditt mobilnummer. Då kan du göra SMS-köp precis som tidigare men betala för dem via WyWallet.

WyWallets kundtjänst kan besvara de flesta av dina frågeställningar och finns tillgänglig på telefon 0771 – 22 50 50. Våra öppettider är måndag-torsdag klockan 8-20, fredagar 8-17, lördag-söndag 10-17. Helgdagar stängt.

Mejla kan du förstås göra dygnet runt till [email protected] Detsamma gäller vår Facebooksida som du hittar på facebook.com/WyWallet.

Alla andra frågor du kan tänka dig – och svaren på dessa hittar du här >

 

Annons