Populärt: ShoppingtipsModetrenderNew York Fashion WeekStreetstyleSe Min LookHöstens trender

Sommarstil i stan, på jobbet och semestern – ELLEs moderedaktör guidar

02 jul, 2024
Sommarstil i stan, på jobbet och semestern – ELLEs moderedaktör Emma Blomberg guidar
Sommarstil i stan, på jobbet, på resan. Hur behåller man stilen på semestern och hur gör man för att ändå känna sig lite uppstyrd i de där kläderna du skrotar runt i hela sommaren? ELLEs moderedaktör ger enkla tips för en snygg sommarstil!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
En dag med #3 – Clara HallencreutzBrand logo
En dag med #3 – Clara Hallencreutz

Hur får man till semesterstilen i stan? På jobbet? Hur avklädd får man egentligen vara? Hur undviker man att helt tappa stilen på resan? Och hur går man tillväga för att inte skrota runt i samma kläder hela semestern?

ELLEs modredaktör Emma Blomberg ger dig enkla men effektiva tips för en snygg och tidlös sommarstil.

Sommarstil i stan

Här vill man ofta känna sig lite somrig, fast att man är i stan. Och då vill jag tipsa om två accessoarer som adderar sommarkänsla till din outfit – och som dessutom är väldigt trendiga i år: Stråväskan i miniformat och solhatten i bucket hat-modell.

Annons
Jane Birkin i vit t-shirt, jeans och korgväska som adderar sommarkänsla till den i övrigt stilrena looken.

Stråväskan och korgväskan har kommit att bli klassiker på sommaren men den här säsongen ser vi den i en lite ny take, nämligen stråväskan i miniformat. Om någon var osäker tidigare, är det här väl det uppenbara beviset på att väskan inte längre bara är förknippad med stranden. Bär den i stan för att få till en somrig look!

Skydda huvudet, håret och ansiktet från solens strålar med en solhatt. Säsongens hetaste modell är bucket hats – också i strå. Dra på dig ett par jeans och en vit t-shirt om du så vill – och addera trendhatten och ett par solglasögon, så har du en stilsäker sommarlook på nolltid.

Semesterstil på jobbet

Här handlar det ofta om att man vill känna sig lite dressad, och inte för avklädd. Bra exempel på plagg att bära på kontoret i sommar är linneplagg – linneskjorta, linnebyxor, linneblus. Satsa på en linnekostym om du vill vara extra dressad. Midikjolen är ett annat go to-plagg för sommarens kontorsdagar, likaså västen – med eller utan något under.

Shorts på kontoret? Ja eller nej?

Den ständiga frågan, hur avklädd får man vara? Bermudashortsen passar perfekt på kontoret i sommar. Du är påklädd men samtidigt sommarsval. Matcha med en blus eller skjorta för att få till en mer dressad look. Önskar du längre benlängd är capribyxan sommarens hetaste val!

Annons
ELLEs moderedaktör Emma Blomberg i sommarlook som passar perfekt även i stan och på kontoret.

Hur bryter man mönstret att gå runt i samma kläder hela sommaren?

Det härliga med semestern är ju att du faktiskt kan just det. Så passa på! Men här är mina tre bästa tips för att skapa en genomtänkt känsla, som gör att du ändå känner dig lite uppstyrd.

  • Matchande set – Från mjukis-set i frotté på landet till mer dressade set att klä upp och ned – ett matchande set fixar en genomtänkt sommarstil på nolltid.
  • Monokrom färgskala – Det absolut enklaste sättet för att få till en look med det lilla extra är att satsa på en och samma färgskala från topp till tå.
  • Satsa på enkelt mode – Det kan vara skönt att slippa tänka mycket på kläder på semestern och du kanske dessutom bor i en resväska stora delar av sommaren, så hitta ditt enkla mode. Alltså ett plagg du kan matcha på många olika sätt och bära till många tillfällen. Det kan vara klänningen som funkar till allt – sneakers, sandaler, stickad tröja, regnjacka och stövlar – men också till fest. Eller skjortan du kan bära till såväl baddräkt och shorts på väg till stranden, som till linnebyxor eller uppknäppt över axlarna tillsammans med en klänning. Hitta ditt go to-plagg!
Annons

Tweaka sommarlooken

Låt accessoarerna göra jobbet! Pärlsmycken är ett extra härligt inslag på sommaren och blir dessutom en starkt trend i höst. Jag själv är besatt av det här halsbandet. Och scarfen är på allas läppar – eller jag menar huvuden – just nu, när den trendigaste förebilden i modet är mjölkpigan med scarfen knuten under hakan.

Annons

Hur behåller man sin egen stil på semesterresan?

Många upplever att man helt tappar sin egen stil när man åker iväg på semester. Kommer du till Mykonos vill du bära en grekisk look i vitt och blått, på Ibiza lockar den bohemiska stilen med kaftan som nyckelplagg och i samma stund som vi sätter foten på Smögen kommer ett starkt sug efter randiga tröjor och seglarskor.

Mitt bästa tips: Omfamna det! Det är lekfullt och kul att packa ner den båtringade tröjan till västkusten och snacka om att fly vardagen när du går utanför din egen stil för en stund.

Miu Miu
Louis Vuitton

Att ta ett resmål som inspiration är också en stor trend hos modehusen den här säsongen. Flera designers har dessutom visat modeller på catwalken som har väskan packad eller som bär en kamera runt halsen. Så våga strunta i att behålla din egen stil på semesterresan. Att resa genom modet är det hetaste du kan göra!

Foto: Launchmetrics/Spotlight, Instagram

Annons