Populärt: Shoppingtips Modetrender Streetstyle Se Min Look Höstens trender

Sveriges näringsminister inviger Fashion Week i Stockholm

19 aug, 2015
AvLisa Arnell
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

På måndag invigs Fashion Week i Stockholm av Sveriges närings– och innovationsminister Mikael Damberg. Under tre dagar visar drygt svenska 25 designers sina vår– och sommarkollektioner 2016. 

Ida Sjöstedt inleder visningsveckan på måndag kl 11 efter att veckan invigts av Mikael Damberg precis innan. Och kopplingen är självklar: den svenska modeindustrin omsatte 2013 mer än 237 miljarder kronor och är därmed en av Sveriges främsta kreativa näringar. Arrangören bakom Fashion Week StockholmAssociation of Swedish Fashion Brands (ASFB), har bjudit in Sveriges närings– och innovationsminister att inviga veckan i syfte att ”belysa regeringens syn på tillväxt, export och finansiellt stöd för den svenska modebranschen.”

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Mikael Damberg säger i en kommentar att Sveriges välstånd är beroende av sin export:

– Till min stora glädje har svenskt mode fortsatt att flytta fram positionerna utomlands trots svagare efterfrågan i världsekonomin. Regeringens satsningar på små och medelstora företag kommer att ge förutsättningar för de svenska modeföretagen att fortsätta den här resan, och för flera att följa med. Det kommer att bidra till regeringens mål om att Sverige ska ha lägst arbetslöshet i EU år 2020. Fashion Week i Stockholm har stor betydelse för exporten av svenskt mode, därför är jag glad över att få äran att inviga den kommande veckans visningar.

Annons

Under Fashion Week Stockholm visar drygt 25 designers sina vår– och sommarkollektioner för 2016. Utöver det bjuds det på utställningar, mingel och andra moderelaterade event – populära Fashion night i Bibliotekstan arrangeras i år igen (onsdag 26 augusti) och vi på ELLE arrangerar ett mingel på tisdagkvällen (mer om det på elle.se senare).

För schema och mer information, besök fashionweek.se ––>
Observera att alla visningar kräver inbjudan. 

De som läst detta gillade också: 

Streetstyle från Way Out West – kändisarna och modefolket!

En bild – 17 nationella kvinnoideal >

Annons