Populärt: Shoppingtips Modetrender New York Fashion Week Streetstyle Se Min Look Höstens trender

Toteme slår upp dörrarna till sin nyrenoverade butik i Stockholm

03 sep, 2024
Toteme slår upp dörrarna till sin nyrenoverade butik i Stockholm.
Nu har dörrarna till Totemes flaggskeppsbutik i Biblioteksstan i Stockholm öppnat efter sin renovering – och expandering! Här är en titt in i den nyöppnande butiken.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Behind the scenes med Edvin Ryding & Felicia MaximeBrand logo
Behind the scenes med Edvin Ryding & Felicia Maxime

Sedan starten 2014 har lovorden fallit tätt över Elin Kling & Karl Lindmans varumärke Toteme. Med en skandinavisk avskalad design och en hög modegrad har det svenska märket blivit en favorit i de flesta kvinnors garderober såväl i Sverige som internationellt. Under 2020 prisades duon som årets designer på ELLE-galan och året dessförinnan 2019 öppnades den allra första flaggskeppsbutiken i hjärtat av Stockholm, i mitten av populära Biblioteksgatan. Nu står butiken återigen redo efter en renovering där butiken dessutom expanderat i yta och fått en helt ny känsla.

Annons
Toteme ny flaggskeppsbutik renoverad stockholm
Foto: Toteme

flaggskeppsbutiken på biblioteksgatan större än tidigare

Flaggskeppsbutiken i Biblioteksstan bjuder in till en uppdaterad atmosfär där du som besökare kan utforska allt från modehusets sortiment till hantverk och arv. I samband med renoveringen har Toteme utökat sin butiksyta genom att ta över lokalen vägg i vägg, något som gett butikens bottenvåning en luftigare känsla. Den minimalistiska interiören har fått nytt liv genom kontrasterande detaljer och texturer, som bland annat ett slätt stengolv, marmorino-putsade väggar och metalldetaljer.

Annons
Stockholm toteme butik nedervåning.
Foto: Toteme

På butikens övervåning, som du tar dig upp via den numera stenklädda spiraltrappan, välkomnas du som besökare till en plats som speglar ett typiskt New York-inspirerat townhouse. En plats där du som är välbekant med platsen sedan tidigare garanterat kommer att känna igen dig. Övervåningen är designad för att kännas som ett hem, där vardagsrummet till vänster sammankopplas med en kurerad walk-in closet till höger i våningen.

Toteme övervåning stockholm butik
Foto: Toteme

Som pricken över i:et finns en noga utvald konstsamling runt om i butiken vilket speglar varumärkets svenska arv. Som verk där den skulpturala formen står i fokus av Anders Krisár och Carl Milles men även fotografier av den ikoniska svenska sångerskan Monica Zetterlund fotade av Mikael Jansson. En resa genom svenskt arv, men även en oas fylld av inspiration.

Annons