Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Shoppingtips Modetrender New York Fashion Week Streetstyle Se Min Look Höstens trender

Den här stylingkombinationen är jag extra sugen på att bära i höst

22 aug, 2024
Leopardmönster och denim höstmode 2024.
Leopardmönstrat dominerar och ELLEs stylingredaktör Josefine Kanth har siktet inställt på en specifik stylingkombination inför den stundande hösten. Låt dig inspireras av stiltips!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Min look #14 – Vintage SphereBrand logo
Min look #14 – Vintage Sphere

Det råder ingen tvekan om att leopardmönstrat är ett av höstens allra starkaste stilstatement. Redan i början av året började mönstret att synas allt mer, främst som en del av Mob-wife-trenden som snabbt blev viral på diverse olika sociala kanaler. Men även nu när microtrenden har lagt sig står det klassiska mönstret fortsatt kvar i rampljuset och blickar vi till höstkollektionerna som nu börjat göra entré finns det en tydlig dominans av det iögonfallande mönstret.

Annons

ELLEs stylingredaktör Josefine Kanth är en dem som nu börjar känna suget efter det djurmönstrande och det är främst en specifik stylingkombination hon planerar att testa i höst.

Massimo dutti leopardmönstrad kofta och jeans.
Leopardmönstrad kofta hos Massimo Dutti. Foto: Massimo Dutti

ELLEs stylingredaktör Josefine Kanth: Leopardmönstrat + mörkblå jeans är höstens melodi

– Trots att min garderob har en tydlig dominans av en enkel och neutral färgpalett (tänk dig mycket vitt och svart tillsammans med marinblått, brunt och beige) har jag i takt med att vi närmar oss höstsäsongen börjat känna ett extremt sug efter något som sticker ut. I samma stund vill jag dock att det ska gå ihop med plagg och accessoarer jag vanligtvis drar mig åt. Mer specifikt har ett sug för leopardmönstrat äntrat mitt huvud och jag tänker att det ska bli en del av min höststil. Detta tillsammans med mörkblå denim som bas och mörkbrun mocka som ett tredje komplement. Dessa bilder nedan, på Mary-Kate Olsen i vadlång leopardmönstrad kappa och Carolyn Bessette på 90-talet, är ett tydligt exempel på looks som får mig att vilja bära mer av det ikoniska mönstret. Sugen på att se mer? Spana in dessa två kombinationer nedan.

Annons
Annons

Den leopardmönstrande kappan:

– I höst stylar jag mer än gärna en statementkappa i leopardmönster tillsammans med jeans i rak modell (men gärna generös vidd) och en perfekt djupblå tvätt. På fötterna bär jag gärna nätta skor, som till exempel ett par kantiga ballerinaskor i läder så länge vädret tillåter. Som pricken över i:et finns en mörkbrun mockaväska med under armen!

Leopardmönstrad kappa från toteme
Leopardmönstrad kappa
Se mer och köp här.Toteme
Jeans i rak passform
ANNONSSe mer och köp här.Cos
chokladbrun vaska i mocka från atpatelier
Brun mockaväska med justerbar rem
ANNONSSe mer och köp här.Atp atelier
svarta laderskor arket
Läderskor med kantig tå
ANNONSSe mer och köp här.Arket
Annons
Leopardscarf och denimskjorta.
En leopardmönstrad scarf till jeansskjortan är ett perfekt knep till hösten. Här med en scarf signerad svenska Le Scarf. Foto: Le Scarf

Leopardmönstrade accessoarer

– Om man inte vill gå all in på den mönstrade kappan är accessoarer i den iögonfallande mönstret ett perfekt sätt att anamma stilen. Jag har mina ögon på ett par mönstrade ballerinaskor som jag planerar att bära ihop med denim i riktigt mörkblå denim. Som detta matchande set nedan. Vill man piffa till looken ytterligare är en scarf i leopard ett supertips. Knyt det kring halsen, armleden eller på din väska!

mörkblå skjorta i jeans från hm
Oversized jeansskjorta
ANNONSSe mer och köp här.HM
mörkblå jeans hm
Raka jeans i matchande denimtvätt
ANNONSSe mer och köp här.HM
Annons
leopardmönstrande ballerinaskor other stories
Leopardmönstrade skor med mandelformad tå
ANNONSSe mer och köp här.And other stories
leopardmönstrad scarf från hm
Leopardmönstrad scarf
ANNONSSe mer och köp här.HM
Annons

Foto: Massimo Dutti, Instagram, Le Scarf

Annons