Populärt: Sofia Richie Grainge Tv-serier Boktips Krönikor

3 verkliga händelser från Nobody wants this

10 okt, 2024
Den romantiska komdeiserien Nobody wants this har snabbt fångat tittarnas hjärtan och seglat upp som etta på Netflix. Men visste du att serien till stor del är baserad på en sann historia? Här är 3 verkliga detaljerna bakom Nobody wants this !
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Netflix-serien Nobody wants this skildrar ett osannolikt par som trots stora skillnader faller handlöst för varandra. Kristen Bell spelar sexpoddaren Joanne, som möter rabbinen Noah, spelad av Adam Brody. Men visste du att detta är inspirerat av Erin Fosters, som skapat serien, eget äktenskap? Och det är inte den enda likheten med hennes liv!

Här är 3 verkliga händelser från Nobody wants this:

1. Har podcast med sin syster

I serien har Joanne en podcast med sin syster där de delar med sig av sina kärleks- och sexliv. Och i verkligheten har Erin Foster som ligger bakom serien faktiskt en podcast med sin syster Sara! Den heter The Worlds First Podcast, men handlar inte som i serien bara om dejting och sex utan om allt från vänskap och syskondynamik till äktenskap och infertilitet.

2. Träffade en judisk man

I verkligheten är Erin Fosters make inte rabbin, men han är troende jude. Och redan vid deras första möte (på gymmet, inte på en middag!) så berättade han att kvinnan han gifte sig med måste vara judinna. Detta för att han visste hur mycket hans föräldrar gått igenom för sin tro, och att det var viktigt för honom att hedra detta.

Annons

3. Fick ick av blombukett

När Joanne i serien introducerar Noah för sina föräldrar får hon the ick – bland annat på grund av den överdimensionerade bukett med solrosor som han ger till hennes mamma. Och detta är faktiskt inspirerat av en verklig händelse. Erin berättar för Vulture:

– Blommorna var så långa, och dom föll hela tiden omkull. När jag satt där tänkte jag typ, om någon bryr sig så mycket, då känns det som en svaghet.

Erins make Simon gav även sin syn på saken:

– Jag minns inte att buketten var så stor, men jag minns att jag tänkte att det här inte handlar om blommorna egentligen.

Annons
POV: Favorit-filmkyssar och för lite sexscener?Brand logo
POV: Favorit-filmkyssar och för lite sexscener?

"för lite sexscener"

I ELLEs videopodd POV berättar populärkulturredaktör Louise Berglund om Nobody wants this omtalade kyss-scen, men att det är en brist på sexscener i den romantiska komedin.

– Ni gjorde världens bästa kyss, och sen så bara "god morgon"? Ni hoppade över allt?

– Det hade verkligen behövts, håller Emma Melin med.

ikoniska tv-kyssar vi minns

Helle, Louise och Emma konstaterar i POV att Joanne och Noahs första kyss i Nobody wants this går till historian och diskuterar andra tv-kyssar man aldrig glömmer.

Annons

– Min bubblare är upp och ner-kyssen i Spiderman-filmen, säger Louise.

Columbia/Marvel/Kobal/REX

Andra favoriter som kommer upp är Nick och Jess första kyss i New Girl och Seth (Adam Brody igen!) och Summers första kyss i The O.C.

Titta på hela avsnittet av POV på Youtube här eller lyssna på podcasten på Spotify här.

Annons